Туристически грешки в Лондон

  • Туристически грешки в Лондон
    Туристически грешки в Лондон

Заминавате за Лондон за първи път? Не правете тези често срещани лондонски туристически грешки! 

 

Градът може да бъде превъзходен за първо посещение, но е лесно да допуснете някои грешки. 

Разгледайте това ръководство с някои от най-често срещаните грешки, които туристите правят в Лондон, за да си спестите недоразуменията!

1. Ако посетите Лондон без да видите града отгоре.

Туристически грешки в Лондон
Снимка: pixabay

В Лондон има какво да се види и направи с двата крака на земята, но би било голяма грешка да пропуснете да видите Лондон отгоре! Лондонското око е твърде скъпа за посещение. Вместо London Eye, резервирайте храна в Duck and Waffle или посетете Shard, където можете да се насладите на чаша шампанско и красива гледка!

2. Пропускате безплатните неща за правене в Лондон.

Туристически грешки в Лондон
Снимка: pixabay

Въпреки че Лондон е един от най-скъпите градове в света, често срещана туристическа грешка е да мислите, че всичко, което струва вашето време, ще струва пари. Реалността е, че в Лондон има около милион неща, които няма да ви струват и стотинка.

Британският музей е един от най-добрите музеи в света и е прекрасно да го посетите, а добрата новина е, че има още много музеи, които не изискват такса и можете да разглеждате напълно безплатно. 

Можете да се разходите и в един от великолепните обществени паркове в Лондон, да се разходите по Темза, да посетите един от пазарите в града (Borough Market и Camden Market са популярни). За гледка се отправете към върха на хълма Primrose или разгледайте Sky Garden.

3. Ако пропуснете магичния чар на кварталите на Лондон.

Туристически грешки в Лондон
Снимка: pixabay

Може да е изкушаващо да прекарате целия си маршрут в Лондон, движейки се от една забележителност към следващата. В крайна сметка има толкова много за гледане! Но би било грешка да прекарате цялото си време на големите туристически дестинации и да пропуснете прекрасните квартали на Лондон, където привлекателността е малко по-фина, но също толкова запомняща се.

Отправете се към Челси или Нотинг Хил за закуска в едно сладко кафене сутринта и след това да отделите няколко часа в разходки. В Челси опитайте кафето Bluebird и след това се скитайте по Кралския път и поемете по някои от страничните улици - особено Bywater Street, за да видите къщите с цвят на бонбони.

В Нотинг Хил разгледайте Farm Girl, след което се скитайте по Портобело Роуд и след това по Уестбърн Гроув, както и съпътстващите странични улици. Ще ви хареса!

4. Купувате си индивидуални транспортни билети.

Туристически грешки в Лондон
Снимка: pixabay

Много туристи в Лондон правят грешката да купуват индивидуални билети за метрото. Така ви излиза много по-скъпо. Вместо това, вземете карта за посетители, която можете да заредите с определена сума. Можете също така да я закупите онлайн. Препоръчваме ви да започнете с около 20 британски лири на човек за 4-дневно пътуване, защото винаги можете да допълните, ако се наложи.

Когато използвате вашата Oyster карта, всяко отделно пътуване ще струва много по-малко от това, което бихте заплатили, купувайки билети поотделно!

5. Използвате градския транспорт постоянно и навсякъде

Туристически грешки в Лондон
Снимка: pixabay

Говорейки за метрото ... много лондонски туристи правят грешката да го използват прекалено много и да не ходят никъде. Спирките му в центъра на града всъщност могат да бъдат доста близо една до друга, така че наистина не е нужно да вземате метрото понякога. 

6. Използване на грешната страна на ескалаторите

Туристически грешки в Лондон
Снимка: pixabay

Що се отнася до ескалаторите, лондончани се придържат към неизказаното правило: „застани вдясно, върви отляво“. Това означава, че когато се качите на ескалатор трябва да се придържате към дясната страна, ако няма да бързате да изкачвате стълбите едновременно с това. Ще останете настрана и няма да пречите на тези, които искат да използват ескалатора като стълбище. Тази е много често срещана грешка, която туристите правят в Лондон!

7. Игнорирате стотинките

В Лондон монетите всъщност могат да ви послужат. За разлика от много страни, където шепа монети едва ли ще възлиза на повече от няколко долара, във Великобритания монетите от една и две лири - шепа от тях всъщност могат да ви стигнат за прекрасен обяд.

8. Резервирате скъпа автобусна обиколка

Туристически грешки в Лондон
Снимка: pixabay

Ако за първи път сте турист в Лондон, знаем, че е изкушаващо да резервирате тази скъпа автобусна обиколка на града. Но ето един съвет: вместо автобусната обиколка можете да преминете почти по същия маршрут, като използвате системата за обществен транспорт в Лондон.

9. Давате прекалено много бакшиши

Не ни разбирайте погрешно, винаги е добре да дадете бакшиш и да възнаградите някого за добре свършена работа, но обърнете внимание на сметката си, когато я получите, защото често се добавя 12,5% такса за обслужване и ако това е така, няма нужда да добавяте още отгоре.