Безплатни забавления в Лондон

  • Безплатни забавления в Лондон
    Безплатни забавления в Лондон

Изследването на забележителностите на Лондон може да се окаже доста скъпо преживяване и въпреки че си заслужава, не винаги имаме възможност да отделим такава сума от бюджета си.

Не се притеснявайте, това не бива да ви спира да пътувате, защото почти навсякъде може да направите така, че да се вместите в предварително избрания от вас бюджет. Всъщност Лондон предлага много безплатни преживявания, от които можете да се възползвате и да направите екскурзията си там невероятна без да харчите баснословни суми.

Ето и част от безплатните възможности на града:

1. Гледайте безплатен концерт

Безплатни забавления в Лондон

Всеки понеделник, вторник и петък в обедните часове, в църквата от 17-ти век - St Martin-in-the-Fields, която се намира близо до Trafalgar Square се провеждат безплатни концерти между 13:00 и 13:45 ч. Свири разнообразна класическа и съвременна музика.

The Southbank Centre, който се намира в близост до Embankment tube station има редовни безплатни изпълнения на класическа  и  съвременна музика през цялата седмица.

Влизането в Уестминстърското абатство обикновено струва £21, но ако го посетите по време на изпълнението на Evengsongs, може да го направите безплатно. Хористите изпълняват рецитали и химни, често със специален гост. Датите и времената варират.  

2. Гледайте представление в The Scoop

 

Безплатни забавления в Лондон

Външният амфитеатър, който може да побере близо до 1000 души, е домакин на безплатни събития от юни до август  - включително спортни, филмови прожекции, музикални и театрални представления. Всички събития са безплатни и не се изискват билети. Ще намерите Scoop точно до Tower Bridge до кметството.

3. Насладете се на красиви панорамни гледки

Направете своя избор между лондонските паркове и гледки - някои от които предлагат панорамна гледка, като се конкурират с тези на The Shard и The London Eye, с чиито входни цени бихте могли да платите вечерята ви. Ето нашите топ три места:

Greenwich Park

Безплатни забавления в Лондон
Местоположение: Югоизточен Лондон
Най-добри гледки: Отправете се към Кралската обсерватория за спиращи дъха гледки през Темза, които поемат в Канарския пристан, Гъркин, Шърд, катедралата Сейнт Пол, Купола The Millennium Dome и други.
Какво друго можете да направите? Разгледайте стотици години морска история в Националния морски музей. Влизането е безплатно, но таксите се прилагат за някои временни изложби.
 
Regents park
Безплатни забавления в Лондон
 
Местоположение: Централен Лондон

Най-добри гледки: Хил Примроуз приляга на северната страна на парка; от тук ще можете да забележите катедралата Сейнт Пол, The Shard и The London Eye.

Какво друго можете да направите? Използвайте спестените пари, за да хванете спектакъл в интимния театър на открито в парка (билети от £ 25). Паркът е също дом на Лондон зоопарк и градини Queen Mary's Gardens, дом на най-голямата и най-цветна розова градина в Лондон.
 
Hampstead Heath
Безплатни забавления в Лондон
 
Местоположение: Северозападен Лондон

Най-добри гледки: На югоизток от хейт се намира Хил Парламент, който предлага панорами към известни забележителности в Лондон, включително The Gherkin, The Shard и St. Paul's Cathedral.

Какво друго можете да направите? Heath е чудесен за бързо гмуркане. С дамско езерце, мъжко езерце, смесено езерце и лидото на Парламента Хил, предлага страхотна селекция за плуване на открито.
 
4. Запознайте се с Кралското семейство (почти)

Не можете да дойдете в Лондон без кралска среща, така че не забравяйте да хванете смяната на церемонията на охраната в Бъкингамския дворец безплатно. Сменящата се охрана се извършва през цялата година - проверете точното време преди вашето посещение.

Или се разходете из Kensington Gardens, един от градските кралски паркове. Тук ще откриете спокойно кътче от Лондон в Италианските градини или като разгледате най-новата изложба в Serpentine Galleries.

5. Обиколка на пазарите

Няма да ви струва и стотинка да се лутате по космополитните и еклектични пазари в Лондон - въпреки че ще ви трябва огромна воля, за да не извадите портфейла си. Разнообразната гама от улични пазари, пръснати в целия град, предлага поглед върху невероятната храна, антики и занаяти, предлагани на местно ниво.

Разходка из карибската кухня на Брикстън Маркет или раят на храната на Боро Пазара - чиито търговци продават продукция от всички краища на земното кълбо - със сигурност ще развълнува стомаха ви.

Пътният пазар в Портобело, известен със своите сергии за антики в събота, е дълъг километър участък от магазини и алеи, пълни с търговци и ловци на сделки.

Оживеният Brick Lane пазар, където фънки мебели и необичайни изделия са в многобройни, е най-добре посетите в неделя.

6. Посетете музеи и галерии от световна класа

Безплатни забавления в Лондон

Някои от най-забележителните галерии и музеи в Лондон не таксуват абсолютно нищо за влизане.

Любителите на съвременното изкуство ще се насладят на ексцентрисите, изложени в  Tate Modern, докато феновете на изобразителното изкуство трябва да се ориентирират към Tate Britain, Националната галерия или Националната галерия за портрети. 

Любителите на историята могат да се насладят на древните реликви (включително мумии и саркофази) в Британския музей, да проверят динозаврите в Природонаучния музей и да научат за завладяващата история на Лондон в Музея на Лондон.