Творбите на Ван Гог, които могат да бъдат видяни по уникален начин в САЩ

  • Творбите на Ван Гог, които могат да бъдат видяни по уникален начин в САЩ
    Творбите на Ван Гог, които могат да бъдат видяни по уникален начин в САЩ

Треската Ван Гог обхваща САЩ. Докато излизаме в пост-пандемичен свят, редица компании са домакини на конкурентни завладяващи изложби на Ван Гог в градовете в САЩ, давайки възможност на любителите на изкуството буквално да влязат в картините на холандския художник с огромни инсталации.

Интересното е, че има уникални характеристики сред изложбите и като цяло всеки от тях е съобразен с конкретния град, който е домакин. Ако планирате да посетите такъв, ето нашето ръководство за това какво се предлага и къде и кога можете да го намерите.

Създаден от Grande Experiences, Van Gogh Alive до момента е спечелил международна известност в над 65 държави. Визуалният спектакъл използва дигитална проекция на тавана, за да представи над 3000 изображения на Ван Гог в огромен мащаб, запълвайки гигантски екрани, стени, колони, тавани и дори пода. Синхронизиран с мощна класическа партитура, той потапя посетителите в живите цветове и живите детайли, които съставляват уникалния стил на художника, докато ароматите се вливат в цялата аудитория, така че посетителите на музея могат буквално да спрат и да помиришат слънчогледите.

Immersive Van Gogh предлага подобно преживяване. Посетителите се лутат из гигантски прожекции, които подчертават мазки, детайли и цветове от слънчевите пейзажи на Ван Гог, нощни сцени, портрети и натюрморти. Екипът зад изложбата, режисьорът Масимилиано Сикарди и композиторът Лука Лонгобарди, са същите творци, които оживиха преживяването на Ван Гог, Звездна нощ в парижкия L’Atelier des Lumières (с участието на „Емили“ в Netflix в Париж). Представени в САЩ от Lighthouse Immersive, някои изложби ще представят сценография от номинирания от Тони и носител на награди Еми дизайнер Дейвид Коринс (Хамилтън).

Създаден от Mathieu St-Arnaud, френско-канадският творчески директор на базираното в Монреал арт студио, Normal Studio, Beyond Van Gogh е мултисензорно изживяване, което включва над 300 от емблематичните произведения на Ван Гог, съживени с цифрови проекции и музика.

Подобно на другите изложби, Van Gogh: The Immersive Experience разполага с гигантски цифрови инсталации на най-емблематичната творба на художника, придружени от мощни саундтраци. Нещо повече, тази изложба включва преживяване с виртуална реалност, което отвежда посетителите на пътешествие през „един ден от живота на художника”, където те ще бъдат потопени в работата на Ван Гог чрез слушалки за виртуална реалност.

Градовете, в които ще могат да бъдат видяни творбите на Ван Гог са: Атланта, Остин, Бостън, Бъфало, Шарлот, Чикаго, Коломбъс, Далас, Денвър, Детройт, Хонолулу, Хюстън, Индианаполис, Канзас сити, Лас Вегас, Лос Анджелис, Маями, Минеаполис, Нашвил, Ню Йорк, Орландо, Филаделфия, Питсбърг, Феникс, Сан Антонио, Сан Диего, Сан Франциско, Сиатъл, Сейнт Луис и столицата Вашингтон