Улавяне на ежедневната красота: 7-те най-добри залеза в Европа - част 1

  • Улавяне на ежедневната красота: 7-те най-добри залеза в Европа - част 1
    Улавяне на ежедневната красота: 7-те най-добри залеза в Европа - част 1

Залезите в Европа са един от ежедневните красиви моменти от пътуването. Всеки ден имате гарантирано време за наслаждаване на величествена красота и редовното им улавяне е страхотен навик за пътуване, който да придобиете.

Можете да им се насладите на плаж, в бар с приятели, на брега, в планината, на горска алея, насред града. Всяко място предлага уникална перспектива и някои моменти на залеза се оказват незабравими.

СанториниГърция

Улавяне на ежедневната красота: 7-те най-добри залеза в Европа - част 1

Островите винаги предлагат невероятна гледка към залеза и Санторини в Гърция не е изключение. Идилична туристическа дестинация, цветното вечерно небе само допринася за нейното съвършенство. Островът претендира за най-доброто от гръцката култура, със своите типични бели къщи, заобикаляща крайбрежна природа, чисти улици и дружелюбни оживени местни жители.

Плажните барове и гледките към градския площад осигуряват красиви гледки, идеални за почивка и наслада на бавно затъмняващите вечерни светлини. Има много по-тихи места, разпръснати из острова за по-лична гледка към залеза. По-малките скрити плажове, по-спокойните улици и старите фарове, като Акротири, са едни от най-добрите и уникални.

Известно красивото слънце, потъващо в Егейско море, е класически образ и един от най-добрите в Европа.

Тарифа, Испания

Улавяне на ежедневната красота: 7-те най-добри залеза в Европа - част 1Снимка: pixabay

С невероятните планини на Африка от едната страна и залязващото слънце над Атлантическия океан от другата, вечерните гледки в Тарифа са изключителни. Разположен в южната част на Испания, този малък крайбрежен град е само на 30 минути с ферибот от Северна Африка. Дълъг широк плаж се простира на километри в далечината. Плажните барове по крайбрежната алея предлагат перфектна океанска природа.

Тарифа е известна със своите силни ветрове и водни спортове, което я прави една от най-популярните дестинации за кайт сърфисти в Европа. В светлината на вечерта кайт сърфистите прескачат вълните пред залязващото слънце. Гледката е спокойна и перфектна и е красив залез, на който да се насладите.

Тих плаж, гледка към западния бряг, страхотно време и открито пространство – какво повече бихте могли да искате от залеза в Европа?

Сен Мало, Франция

Улавяне на ежедневната красота: 7-те най-добри залеза в Европа - част 1Снимка: pixabay

Друг красив крайбрежен град, Сен Мало, предлага перфектната комбинация от океански пейзаж и типични европейски улици. Всяка вечер слънцето залязва над малките разпръснати островчета, които заобикалят града. Пълни с исторически руини, островите улавят затихващите светлини и дават уникална гледка към залеза.

Старите градски стени обграждат Сен Мало, по които посетителите и местните жители се разхождат вечер. С плажа отдолу и морето, което се простира напред, тези оградени пътеки са идеалното място за гледане на залеза.

Улавяне на ежедневната красота: 7-те най-добри залеза в Европа - част 1Снимка: pixabay

Можете също така да се разходите из малките старинни улички на града, за да уловите вечерните светлини. Градът оживява през нощта; пълен с музика, забавления и ресторанти със свещи в топлия въздух. Залезът създава сенки по улицата, бавно давайки път на нощта.

Мюнхен, Германия

Улавяне на ежедневната красота: 7-те най-добри залеза в Европа - част 1Снимка: pixabay

Емблематичният силует на Мюнхен, градска, но историческа обстановка, типична култура и красива природна среда, позволяват на този град да има един от най-добрите залези в Европа. Често смятан за място, капсулирало най-доброто от немската култура, със своите големи бири, традиционни рокли и класическа архитектура, залезът ви отвежда в страхотно изживяване на живота на Мюнхен.

Насладете се на неизменно красива гледка от известната Английска градина в Мюнхен. Уловете залеза в местен бар, пейка в парка или се отпуснете на тревата през лятото. В града има и много кули за изкачване. Ако имате късмет, в ясен ден можете да комбинирате гледки към Алпите със светлината на залеза за перфектната гледка към природата на Южна Германия.