Необичайни почивки в Европа, за да имате различно от обичайното преживяване

  • Необичайни почивки в Европа, за да имате различно от обичайното преживяване
    Необичайни почивки в Европа, за да имате различно от обичайното преживяване

Вече сте посетили Амстердам, Париж и Прага. Виждали сте Лондонското око, Бранденбургската врата и Партенона. Какво следва? Европа има много странни забележителности, интересни и непознати. Има много неща за правене наоколо и някои от тях са уникални. 

Ето списък от няколко идеи, които може да използвате, за да прекарате някои много необичайни почивки през уикенда в Европа.

Една нощ на леда

Необичайни почивки в Европа, за да имате различно от обичайното преживяване
Снимка: pixabay

Какво ще кажете да прекарате нощта в иглу? В цяла Европа можете да намерите няколко хотела, предлагащи такова изключително настаняване. Kakslauttanen Hotel and Igloo Village във Финландия е един от най-известните ледени хотели. В Kakslauttanen има разнообразие от луксозни каюти и иглута, не всички в традиционния стил. Някои каюти, подобни на иглу, се състоят от стъкло, така че можете да наблюдавате северното сияние от леглото си.

В словенския ски курорт Krvavec има очарователно село Eskimo Village, което включва иглу бар, ресторант, сауни и апартаменти. Иглу апартаментите имат спални чували и легла, направени от лед. Ако Германия ви подхожда повече като необичайна дестинация за почивка през уикенда, насочете се към град Маут. Вътре в магическа баварска гора ще откриете Igloo Village Bayerwald. През деня можете да играете на снега, колкото искате, а през нощта, ако все още не ви се спи, се присъединете към разходки с осветени факли.

Странното португалско село

Необичайни почивки в Европа, за да имате различно от обичайното преживяване
Снимка: Monica Andre

Изпълнено с гигантски гранитни камъни, село Монсанто е колкото странно, толкова и завладяващо. Това е зашеметяващо, всъщност каменните къщи са красиви, калдъръмени улички също, но огромните камъни добавят някаква странност към тази иначе класическа прелест. В Португалия повечето местни жители знаят, че Монсанто е „най-португалското село в Португалия“, но не е така. Къщите биха били типично португалски, ако не бяха направени от древни камъни. Или дори камъните, понякога се използват и като стени или тавани на сградите. Улиците биха били типични португалски улици, ако не разполагаха с огромни скали, които ще видите докато небрежно се разхождате из града. Със своята много специфична природа и архитектура, Монсанто не е просто типично село.

Да бъдеш вътре в мюзикъл

Необичайни почивки в Европа, за да имате различно от обичайното преживяване
Снимка: pixabay

Да, можете да прекарате време във филм. Или снимачна площадка, за да бъдем по-конкретни. Вилидж Попай в Малта е място, където е заснета музикалната продукция Попай през 1980 г. Филмът е продукция на Paramount Pictures и Walt Disney Productions. Така че можете лесно да разберете, че обстановката трябва да е изглеждала като приказка. Живописно разположено в залива Anchor, селото сега е популярна туристическа атракция. Представления, разходки с лодка, музеи и къщи за игра ще забавляват както децата, така и възрастните.

За тези, които не се нуждаят само от необичайни почивки през уикенда, а от нещо много повече от това, Popeye може да служи като място за сватба. Ако планирате сватбата си и искате да направите този ден още по-специален, това е вашето място. Брачно парти сред селски дървени къщи, с прекрасна гледка към морето, на плажа или във вътрешността на омагьосаното село, не звучи ли като романтична мечта?

Фантастични черни лозя и също толкова отлични вина

Необичайни почивки в Европа, за да имате различно от обичайното преживяване
Снимка: pixabay

Сред много други природни богатства, Лансароте има уникални черни лозя. Малки черни камъни от лава, които приличат на пепел, покриват почвата, в която растат лозята. Прекрасната зеленина на растенията контрастира с тъмнината на земята, създавайки невероятно впечатление. Каменните стени предпазват растенията и правят лозето да изглежда още по-особено и цветно. Това е наистина космическа гледка. Това, което израства от черната почва, също е космическо, вината на Лансароте са изключителни.

Вълшебният остров

Необичайни почивки в Европа, за да имате различно от обичайното преживяване
Снимка: wikipedia

 

Въпреки че е доста любимо място в Шотландия, остров Скай все още може да бъде точната дестинация за необичайни почивки през уикенда, особено по-малко туристическите му части. Това, което е уникално за острова, е зашеметяващият пейзаж и особено оформените скали. На много места около острова можете също да намерите тези странни образувания, стърчащи от земята като уникални скулптури. Има и зрелищни скали, мъгливи хълмове, назъбени планини и тонове зеленина. Когато шотландското време стане непоносимо (а е склонно да го прави), можете да посетите уютни традиционни пъбове, очарователни музеи и художествени галерии. В случай, че се влюбите в този атмосферен остров (много е възможно), можете да останете и да научите шотландски галски в Sabhal Mòr Ostaig, известния галски колеж.