В Китай създадоха първия 4D симулатор за смърт

  • В Китай създадоха първия 4D симулатор за смърт
    В Китай създадоха първия 4D симулатор за смърт

Чудили ли сте се някога какво е чувството да си умрял? И да не сте досега, вече се чудите. А отговорът се намира в един 4D симулатор в Шанхай, който твърди, че пресъздава реалистично усещането, след като човек напусне този свят.

Атракцията „Самади – 4D симулатор на смърт“ ще бъде налична от септември 2014 г. и ще предлага на посетителите безрадостна стая, в която чрез драматични специални ефекти те ще бъдат доближено до това, което според създателите й представлява смъртта.

Гостите на симулатора ще бъдат въвлечени в игра с поредица от предизвикателства, като целта ще е да се избегне „умирането“, съобщава CNN. Загубилите ще бъдат кремирани – или по-точно положени върху поточна линия, която ще ги отведе до симулатор на крематориум. Чрез горещ въздух и светлинни ефекти те ще преживеят реалистично „изгаряне“. След това участниците ще бъдат изпратени в мека, подобна на утроба капсула, символизираща тяхното прераждане.

А победителят?

Е, и той ще трябва да умре. Както споделя единият от авторите на идеята, „Всеки умира в крайна сметка, независимо какво е преживял“.

За да създадат симулатора авторите му са посетили истински крематориум и са влезли лично в камерата за изгаряне.

Освен за забавление (макар че няма да се стори забавен на всички) симулаторът има за цел и да провокира посетителите да се замислят над екзистенциални въпроси за живота и смъртта. Цената на преживяването ще е 40 долара.