В „Тръпка“ от Али Рейнълдс снеговете крият смъртоносни тайни

  • В „Тръпка“ от Али Рейнълдс снеговете крият смъртоносни тайни
    В „Тръпка“ от Али Рейнълдс снеговете крият смъртоносни тайни

В дебютния трилър на Али Рейнълдс две сноубордистки се изправят една срещу друга в битка за победата на всяка цена.

 

Всички знаят, че в професионалния спорт хъсът и отдадеността са най-сигурната формула за успех, а малко спортна злоба никога не е излишна. Но каквo става, когато нещата отидат твърде далеч? 

Бестселъровият дебютен трилър„Тръпка“ от Али Рейнълдс се гмурва дълбоко в дивата зимна пустош на френските Алпи и разказва смразяваща история за съперничество, което подклажда жажда за отмъщение със смъртоносни последици. 

За Мила Андерсън сноубордът е много повече от просто спорт. За да се нареди сред професионалистите, тя е пожертвала всичко останало в живота си – приятели, семейство и шанса за стабилна кариера. Но нищо от това няма значение, когато се качи на борда. Безценните мигове на безтегловност след всеки скок ѝ носят усещане за свобода и тръпка, несравнима с нищо друго. А победата е всичко. Но на каква цена?

Когато заминава да тренира в зимния курорт Лю Роше, Мила е новакът на групата. Тя трябва да се бори за своето място в безкомпромисния свят на спорта, а той си има своята кралица – Саския Спаркс. Хитра, лукава и готова на всичко, за да победи, тя се превръща в най-голямата съперница на Мила и двете се впускат в ожесточена борба за надмощие. Докато един ден Саския не изчезва безследно. 

Десет години по-късно Мила е обърнала гръб на сноуборда и няма намерението да поглежда назад. Докато изненадваща покана не връща обратно в Лю Рошецялатагрупа, с която ебила преди толкова време

Но едва когато пристигат за срещата, те разбират, че нещо не е наред. Никой от тях не е изпращал поканата. Курортът е празен. Телефоните им изчезват заедно с всички ножове и остри предмети в хотела. А мистериозна игра с въпроси за Саския, която отдавна е обявена за мъртва, започва да разбива доверието помежду им

Приближава се снежна буря. А някой си играе с тях. Възможно ли е в планината да се крие убиец, или изчезналата всъщност е жива?

Ледовете крият смъртоносни тайни, а когато се топят, наяве излизат най-големите кошмари.

„Тръпка“е дебютният роман на британската авторка Али Рейнълдс, която е и бивша професионална състезателка по сноуборд. В него тя майсторски успява да вплете страстта си към спорта в напрегнат и зрелищен трилър, който държи читателя в напрежение до последната страница. Пълен с неочаквани обрати и завладяваща зимна атмосфера, „Тръпка“ се спуска по пистата на миналото в търсене на истината.

Из „Тръпка“ от Али Рейнълдс

В „Тръпка“ от Али Рейнълдс снеговете крият смъртоносни тайни

В настоящето

Лежа и треперя в тясното легло. Чаршафите са леденостудени. Завила съм се с два юргана, но не стигат. Трябва ми още един. В килера за бельо имаше цяла камара, но не искам да ходя до там.

Въпросите не ми дават мира, не спират да се въртят из главата ми. Кой ни доведе тук и защо? Може ли някой от приятелите ми да е убил Саския? Или Къртис е прав? Тя е жива и здрава някъде тук, в тази сграда.

Десет пъти скачах от леглото да проверявам резето на вратата. Без телефон нямам представа колко е часът, но ми се струва, че лежа тук от часове. Последният ми часовник се развали, след като го натопих в джакузито на фитнеса. След това не си направих труда да си купя нов – във фитнеса е пълно с часовници по стените, а извън него използвам телефона.

Не мога да заспя. Твърде студено ми е. Слагам възглавницата върху гърдите си, уж да ме стопли, но и това не помага. В стаята е тъмно като в рог. Пристъпвам по дъските, за да стигна до контакта. Ето го. Излизам в тъмния коридор и светвам лампата там.

Коридорът е пуст. Притаявам дъх. Не знам какво съм очаквала да видя. Посред нощ е. Окей, ще грабна юргана възможно най-бързо. Минавам покрай вратата на Къртис, стигам до ки лера за бельо, протягам ръка. И замръзвам. Вътре има някого. Женски глас. Хедър. И мъжки глас. Но чий?

Залепям ухо на вратата, готова да хукна, ако тръгнат да излизат. Мъжкият глас боботи твърде тихо, за да го разпозная. Едва ли е Дейл, с него може да си говори в леглото. Това е или Брент, или Къртис? Дали е Брент? Дали си говорят за кутията на Пандора?

Но може да е някой друг, например Джулиен. Или някой психопат, който ни е довел тук по неизвестни причини. Сърцето ми ще се пръсне. Искам да се скрия в безопасност в стаята, но Хедър повишава глас, сякаш е разстроена. Да не би той – който и да е – да я заплашва? Инстинктивно притискам дланите си към вратата. Каквото и да мисля за Хедър, тя е жена като мен.

Притискам още по-силно ухо до вратата. Лампата в коридора угасва. По дяволите.

 Докато мигам в тъмното, нечия ръка покрива устата ми. Нечии силни ръце ме хващат, отлепват краката ми от пода и ме понасят обратно по коридора. Реагирам инстинктивно, завъртам дясното рамо и удрям силно с десния юмрук по лявата подмишница.

Мъжът изохква. Пуска ме, но аз губя равновесие. Политам и се стоварвам върху него напълно дезориентирана. Зад гърба му се хлопва врата. Излазвам върху него, който и да е той, и опипвам стената за ключа. Ето го.

Лампата светва. Къртис седи на пода, хванал се е за гърдите. В неговата стая сме.

– Какво правиш, по дяволите – шепна аз. Той не може да говори. Мъчи се да си поеме дъх. Сърцето ми продължава да блъска. Какъв ужас, това беше много страшно.