Послания от цял свят вдъхват надежда по време на борбата с коронавируса #hope

  • Послания от цял свят вдъхват надежда по време на борбата с коронавируса #hope
    Послания от цял свят вдъхват надежда по време на борбата с коронавируса #hope

Тъй като блокировките заради COVID-19 станаха факт в по-голямата част от света, много страни разпространяват вдъхновяващи послания за надежда. 

Коронавирусът се оказа голямо предизвикателство за населението на Земята. Тази ситуация изведе на преден план много ценности, които сякаш бяхме позабравили като солидарност, подкрепа, взаимопомощ.

В различните държави се появиха послания към света и обществата, а целта им е да обединят усилията ни, да покажат благодарност или просто да ни накарат да се усмихнем.

Вижте някои от тях:

1. Христос Изкупителят е превърнат в лекар в Рио де Жанейро, Бразилия

Преди няколко седмици най-известният паметник в Бразилия беше осветен със знамената на света, за да покаже единство по време на борбата с COVID-19.

Съвсем наскоро статуята придоби още един нов облик, когато зрелищно светлинно шоу превърна Христос Изкупителя в лекар, като начин да благодари на здравните работници, които са били на първа линия. 

2. Франция извика „мерси“ от Айфеловата кула в Париж

Бразилия не беше единствената страна, която може да благодари на здравните работници, като освети забележителност.

В Париж - на Айфеловата кула изписаха думата Merci (благодаря), като начин да почетат медицинските сестри и лекари. Светлинният дисплей също напомни на хората да стоят у дома, за да помогнат да се забави разпространението на вируса. 

3. Иран прояви солидарност чрез Техеранската кула Азади

Иран реши да покаже своята солидарност като освети емблематичната си кула Азади.

Кулата в Техеран е символ на свободата, а светлинното шоу прожектира имената на засегнатите страни по света, заобиколени от червени сърца, за да покажат, че Иран стои зад тях. 

Посланието „Ние се борим, стоим заедно, оставаме силни“ беше осветено с огромни бели букви, преди кулата да бъде покрита със световните знамена. 

4. Полицията пее на жителите в Майорка, Испания

Група полицейски служители в Алгайда, Майорка приемаха това като свое задължение да развеселят местните жители - и те със сигурност успяха в мисията си. 

Пристигайки със сирени, полицията изскача ентусиазирано от колите, като един от тях грабва китара - посреща ги весела публика, ръкопляскаща от прозорците.

След това полицията пее популярна каталунска детска песен, преди да скочи обратно в колите си и да се отправи към следващата улица, за да постави усмивки на още лица. 

5. И други испански полицаи благодарят на хората, изпълнявайки "Baby shark" 

Този път в Андора, където полицаите решиха да изпълнят хитовата детска песен Baby Shark от колите си и да танцуват заедно.

Не само за да накарат зрителите да се смеят, но и да им благодаря за спазването на правилата за социално дистанциране и съгласието да останат вътре по време на епидемията от коронавирус. 

6. Светлинното шоу на Empire State Building в Ню Йорк, САЩ

Емпайър Стейт Билдинг поддържа надеждата жива, като осигурява светлинно шоу в тъмното небе над Ню Йорк всяка вечер. 

Горната част на сградата пулсира в червено, за да наподобява сърцебиене, като начин да отдаде почит.

В поредното си шоу на креативност и позитивизъм, Емпайър Стейт Билдинг си сътрудничи с радиостанция iHeart Radio всяка вечер, като радиостанцията изпълнява песен по същото време, Емпайър Стейт Билдинг прави по поръчка светлинно шоу към ритъма на песента. 

С многоцветен дисплей за Великден, светлинно шоу към песен от „Бийтълс“ и пулсиращото сърце, Емпайър Стейт Билдинг обеща да продължи да предлага светлина всяка вечер, докато кризата с коронавируса приключи.

7. Матерхорн ни показа надежда в Цермат, Швейцария

Обикновено дестинация, оживена със скиори през това време на годината, Цермат в Швейцария се възползва максимално от тихия период, донесен от COVID-19, като разпространява послания за надежда до останалия свят. 

Известната планина - Матерхорн - се използва като платно, върху което всяка вечер да прожектират положителните послания, показвайки на света, че Швейцария подкрепя всички. 

Всяка вечер е посветена на различно послание. На 3 април планината призова хората да останат у дома, докато на 6 април Матерхорн просто беше осветен с думата „надежда“. 

Някои вечери бяха посветени и на отделни държави. Например, 10 април беше посветен на Обединеното кралство, като Union Jack беше проектиран на върха.

Предната вечер беше посветена на Германия, показваща германското знаме. Португалия, Испания, Италия и Япония също бяха отличени поотделно от Матерхорн. 

8. Оперният певец Маурицио Маркини се изяви от балкона си във Флоренция, Италия

Италианският тенор Маурицио Маркини искаше да изиграе своята роля в осигуряването на известна радост през тези мрачни времена.

И той изпълни обещанието си, изпълнявайки известната оперна песен Несун Дорма от балкона си за онези късметлии, които живеят близо до него.

9. Андреа Бочели даде безплатен великденски концерт в Милано, Италия

 
Друга италианска оперна звезда също искаше да накара света да се усмихне с представление. Андреа Бочели даде невероятно изпълнение в катедралата Дуомо в Милано на Великден. 

Безплатният концерт беше предаван на живо в Youtube, за да се наслаждава целият свят. 

10. Египет каза благодаря от пирамидите в Гиза

Въпреки че бяха затворени поради опасността от коронавирус, пирамидите в Гиза в Египет светнаха ярко в понеделник вечер с послания за света.

Пясъчните стени на древните пирамиди бяха озарени с думи и изображения, призовавайки света да стои у дома и да бъде в безопасност, благодари на хората, които работят усилено в борбата с вируса, и напомни на гледащите, че светът е обединен в борбата срещу COVID-19. 

11. Актьорите изпълниха Шекспир от прозорците си в Лондон, Англия

 
Актьорите Рут Гибсън и Че Уокър изпълниха „Ромео и Жулиета“ на Шекспир на своите съседи в Хампстед Хийт. 

Впечатляващо представление! Публиката, която гледаше от прозорците и вратите беше възхитена! 

12. Цветни дъги озариха прозорци и настилки в целия свят

Послания от цял свят вдъхват надежда по време на борбата с коронавируса #hope

Независимо дали те са нарисувани върху лист хартия или залепени на прозорец, няма как да не сте видели дъга някъде от началото на COVID-19. 

Смята се, че рисуването на дъгите е започнало в Италия, където често са придружени със съобщението: andra tutto bene, или „всичко ще бъде наред“.

Оттогава цветните послания са обхванали и Испания, Канада и Великобритания.

Някои идват с послание да останат у дома, други благодарят на медицинските работници, но всички те действат като символ, че тези по-светли дни са на хоризонта.

13. Целият свят ръкопляска за медицинските работници

В поредното си мощно проявление на позитивност и солидарност почти цялата планета избухва в бурни аплодисменти, за да покаже на здравните лекари по света колко много се оценява тяхната упорита работа на фронтовата линия. 

Дори фойерверки изскочиха от прозорците и балконите по целия свят, за да благодарят на лекари, медицински сестри и ключови работници навсякъде по света.