Виена - перфектната дестинация за пътешественици-единаци

  • Виена - перфектната дестинация за пътешественици-единаци
    Виена - перфектната дестинация за пътешественици-единаци

Австрия е една от най-сигурните и същевременно най-красиви европейски страни.

Това я прави изключително подходяща за хора, които предпочитат да пътешестват сами. Нейната столица Виена осем поредни пъти е избирана за градa с най-видоко качество на живот в Европа. Тя е и перфектната дестинация за любителите на изкуството, които могат да се насладят на квартала на музеите и множеството места, от които звучи класическа музика. Ако сте с по-ограничен бюджет, нека ви зарадваме с факта, че Виена предлага множество хостели, където може да се срещнете с пътешественици от цял свят.

Докато сте в Австрия, освен да посетите Виена, Залцбург и Инсбрук отделете нужното внимание и на красивата й провинция и по-малките градове като Халщат. Пътуването с автобус и влак из страната е на приемливи цени и освен това много лесно може да се стигне до Унгария, Словакия и Италия. Английският е широкоразпространен в Австрия, но не забравяйте, че винаги е добре да знаете предварително няколко от най-използваните и нужни фрази на местния език.

Виена - перфектната дестинация за пътешественици-единаци


И не забравйте, ако нямате компания за пътешествия, не е фатално. Има безброй предимства на това да пътувате сами - няма нужда да координирате графика си с когото и да било, може да посещавате приятели по пътя и да се запознавате с много нови и интересни хора.