Вижте френското градче на русалките

  • Вижте френското градче на русалките
    Вижте френското градче на русалките

Най-вероятно не сте чували за малкото френско градче Колонж ла Руж, но можем да ви уверим, че то е сред най-красивите в страната.

Там ви очакват много топлина, великолепие и пасторален чар за една живописна приказка в червено. Той съчетава в себе си великолепна традиционна архитектура със значими културно-исторически паметници. Вече векове наред Колонж ла Руж вдъхновява артистите и привлича като магнит туристите.

Градчето е се намира в Южна Франция и е заобиколено от кристално чисти езера и тучни зелени поляни. Населението му е от едва 500 души, но то винаги кипи от живот.

Вижте френското градче на русалките
Снимка: flickr/Daniel Jolivet


Колонж ла Руж може да предложи на посетителите си прекрасни възможности за разходка и множество интересни забележителности. С червените си сгради, украсени с приказни кули и орнаментирани фасади градчето излъчва някаква особена магична красота, която на фона на заобикалящата го зеленина, изглежда невероятно живописно.

Там ви очакват лъкатушещи между сградите калдъръмени улички, които ще ви отведат до красиви къщи с кули, зелени градинки, занаятчийници, бутици, галерии и магазини за сувенири. Интересен факт за градчето е, че характерни за него са орнаментите с русалки, което още повече допринася за приказната му атмосфера.

Вижте френското градче на русалките
Снимка: flickr/Daniel Jolivet


Освен частните домове, които сами по себе си впечатляват и привличат туристическия интерес, най-значимият паметник в града е черквата „Сен Пиер”, построена праз XI в. Други забележителности, които не бива да пропускате, са:  пазарния площад и закрития пасаж, Имението на сирената, Къщата с квадратната кула, параклиса на черното покаяние, ренесансовата сграда „Дворът на Шателение” и традиционната фурна за хляб и винарна. Разгледайте още и Старото кметство и замъкът Бенгер.

Препоръчваме ви да посетите Колонж ла Руж в периода между май до септември. Тогава се организират традиционни фестивали, посветени на изкуството!