Нова атракция за любителите на Хари Потър в Токио

  • Нова атракция за любителите на Хари Потър в Токио
    Нова атракция за любителите на Хари Потър в Токио

Нова атракция, идваща в Токио, ще бъде музика за ушите на феновете на Хари Потър. Новата студийна обиколка с площ от 30 000 квадратни метра, „Създаването на Хари Потър“, ще бъде открита в бившия терен на увеселителния парк „Тошиман“ в Нерима-Ку през 2023 година.

Съоръжението обхваща площ от около 30 000 квадратни метра, а изложбеното пространство ще отнеме около половин ден за разходка. 

Нова атракция за любителите на Хари Потър в ТокиоСнимка: pixabay

Обиколката ще предложи нов тип преживявания в Япония и ще се основава на успеха на опита на Хари Потър в Лондон. Показвайки оригинални костюми и реквизити, вътрешната атракция ще отведе посетителите на задкулисното турне на поредицата Wizarding World. Той ще предложи специални функции, които да позволят на посетителите да задълбочат разбирането си за светове на Хари Потър и Фантастични зверове.

Нова атракция за любителите на Хари Потър в ТокиоСнимка: wikimedia

Посетителите могат да изследват филмовите сцени, които всъщност са проектирани и изградени от създателите на поредицата за Хари Потър. Те ще се насладят на сцените от филмите от първа ръка и ще открият как популярната книга е оживяла на екрана. 

Нова атракция за любителите на Хари Потър в ТокиоСнимка: wikimedia

Студията казват, че разпределението на билетите ще се контролира по начин, който позволява на оптималния брой хора да бъдат в съоръжението по всяко време, за да се осигури възможно най-доброто изживяване. Подредени скулптури на мистични герои от филмите ще бъдат поставени в откритото пространство пред входа на атракцията.

Нова атракция за любителите на Хари Потър в ТокиоСнимка: pixabay

„Warner Bros разказва истории от почти 100 години, а Хари Потър е сред най-популярните и обичани от нас“, казва нейният председател и изпълнителен директор Ан Сарноф. 

„Студио Тур Токио ще продължи тази традиция, като същевременно предлага на феновете от всички възрасти уникален начин да се доближат до филмите и наистина да се потопят в света на вълшебствата. Като утвърдена туристическа дестинация с красиви зелени пространства, Тошимаен е идеалната среда за това. За нас също е важно местната общност да участва в процеса на развитие и ние очакваме да създадем нещо много специално."