Замъкът Сан Мигел или Средновековие в Тенерифе

  • Замъкът Сан Мигел или Средновековие в Тенерифе
    Замъкът Сан Мигел или Средновековие в Тенерифе

Пригответе се за незабравимо приключение във времето, което ще завладее сетивата ви. Замъкът „Сан Мигел“ е изкуствено пресъздаден средновековен замък, но с изключително естествена атмосфера. Намира се в градчето Сан Мигел в южната част на остров Тенерифе. Срещу билета за посещението си тук ще присъствате на типична средновековна вечеря с богато меню и зрелищна програма, а след края й ще видите и фламенко шоу.

Пред портите на този красив замък ще бъдете тържествено посрещнати като специален и дългоочакван гост. След огласянето на официалните фанфари пристигат смелите рицари, гордо яздещи своите коне. Преди това на входа на замъка ще ви раздадат одежди в определен цвят. Това ще определи кой от рицарите да подкрепяте. Те са с плащове в черен, зелен, червен, жълт и син цвят.

Средновековната програма ще ви потопи в атмосферата на епохата, а на влизане кралят лично ще ви поздрави, ще се ръкувате с него, с принцесата и с кралския шут.

Време е за празничната вечеря. В Средновековието сме, така че храненето с ръце е предпочитано.

На богатата кралска трапеза ще се насладите на гореща грахова супа, която да пиете от купата си, на вкусно печено пилешко бутче, свинска пържола и печени картофи. Всичко това ще ви бъде сервирано от кралския готвач заедно с хубаво червено вино в метална средновековна чаша, за да вдигате наздравици в чест на смелите рицари. Те ще се сражават във ваша чест пред краля на замъка и дъщеря му – принцесата на кралството. Следват напрегнатите игри и състезания между рицарите. Те ще преминават с конете си през огнени обръчи, ще стрелят с лък, ще хвърлят копия и запалени факли, ще участват в надбягвания. В богатата програма ще видите и гълтач на огън и номера с дресирани коне. Вниманието ви ще е приковано дотолкова, че ще имате проблем с изяждането на вкусната вечеря. В един момент, без да се усетите, ще ръфате настървено пилешкото бутче и напрегнато ще следите битката между рицарите, докато едновремено с това и ентусиазирано крещите в подкрепа на своя рицар. Внимавайте, обаче, да не се задавите.

Автентичната атмосфера ще ви завлаее и ще бъдете естествена част от нея. Наздраве! И да победи по-добрият!

Ако сте от представителките на нежния пол, не откъсвайте поглед от своя рицар и той ще ви хвърли червен карамфил, за да бъдете дама на сърцето му и негово вдъхновение за победа. Накрая става много напрегнато – очаква ви ожесточен двубой между най-силните рцари, в който постоянно ще се случва нещо интерсно и ще има неочаквани обрати.

Накрая само един рицар ще победи и ще спечели сърцето на принцесата.

Но това не е всичко. Средновековното веселие приключва, но ви очакват много музика и танци след това. Ще бъдете приканени да се изтеглите от кралската зала и да заповядате в ресторанта на замъка, където да се насладите на феерично фламенко шоу, а после и на латино дискотека, за да можете и вие да покажете на какво сте способни в горещите ритми.