Защо двойките, които пътуват заедно, остават заедно? (част 2)

  • Защо двойките, които пътуват заедно, остават заедно? (част 2)
    Защо двойките, които пътуват заедно, остават заедно? (част 2)

Факт е: пътуването е едно чудесно, различно, интересно, вълнуващо и неповторимо изживяване.

Проучванията показват, че повечето хора отдават приоритет в намирането на партньор със сходни нива на страст и интереси, а включването на снимка от пътешествие в профила ви в приложението за запознанства подобрява шансовете ви да намерите човек за първа среща.

Пътуването не свършва там, разбира се. От първото романтично бягство до градско приключение за двама, върховете и паденията на пътуванията като двойка могат да задълбочат връзката, която споделяте с другата си половина. Ето как:

Виждате се най-добре

Пътуването сякаш поставя различен филтър в очите ви и ви кара да виждате по различен начин всичко наоколо и ви дава повече енергия и креативност. Когато виждате света като двойка, вие свързвате този фактор за добро помежду си. Комбинирайте това със слънчева целувка и новооткритата ви безгрижна нагласа и ще се наблюдавате всичко наоколо като двойка поразени от любов тийнейджъри.

Съвет: Сега е моментът да присъствате. Никога повече няма да сте толкова млади, колкото сте в този момент (мотивационна максима, ако някога е имало такава), нито винаги ще бъдете толкова щастливи. Възползвайте се максимално от това.

Опознавате странностите на другия

Има много неща, които можете да извлечете за човек, като наблюдавате поведението му, докато пътува. Техниките за опаковане (или липсата им), самолетният етикет и навиците на блок маса могат да подчертаят чертите на характера, за които досега не сте били наясно. Щастливите двойки може да открият, че техните недостатъци са напълно синхронизирани - или поне допълващи се - докато други ще трябва да измислят как да обичат нечия склонност за загуба на паспорта или страха да изпусне полет.

Съвет: Търпението е ключово тук и ще трябва да приемете както хубавото, така и лошото. Запомнете: вашият партньор не е единственият, който има недостатъци.

Печелите нови, споделени перспективи

Пътуването може да удължи времето. Изведнъж имате часове, дни или седмици, за да обсъдите всичко, от спомени от далечно детство до глобална политика. С по-задълбочено разбиране на гледните точки на другия може да възникне нова, споделена перспектива (напр. Ако можем да оцелеем в 20-часово пътуване с автобус заедно, можем да оцелеем във всичко) и неясните планове за бъдещето стават обмислени, постижими цели.

Съвет: Въпреки че пътуването може да доведе до много съгласувани перспективи, то може да открие и различия в мненията, за които никога не сте знаели, че съществуват. Използвайте времето, което имате на път, за да обсъдите важни въпроси в среда без стрес и да разрешите повтарящите се дразнещи неща.

Създавате спомени, които продължават цял ​​живот

Не е нужно да обикаляте света, за да създадете прекрасни спомени, но това помага. След като се справите с предизвикаетелствата на път, обикаляте ръка за ръка в търсене заедно, ще имате много славни преживявания, за които да си припомните на стари години - и изобилие от анекдоти, с които да отегчите внуци.

Съвет: Водете дневник по време на пътуванията си и когато се върнете, създайте албум и организирайте и отпечатайте специални снимки. Когато остареете, тези визуализирани моменти ще предизвикат заветни спомени за приключения и романтика - или дори ще ви вдъхновят за юбилейно пътуване.