Затвор в Мелбърн е превърнат в киносалон

  • Затвор в Мелбърн е превърнат в киносалон
    Затвор в Мелбърн е превърнат в киносалон

Историческият HM Prison Pentridge ще се превърне в най-новия дом за любителите на филмите в Мелбърн, тъй като ще бъде отворен отново като кино през декември, точно навреме за Коледа.

Затворът е създаден за първи път през 1851 г. в северното предградие на Кобург в Мелбърн и замества Мелбърнската затвор като основен затвор за задържане и прием в столичния район. Той е официално затворен през 1997 г. и редица негови сгради са защитени в регистъра на викторианското наследство и са интегрирани в нов район на общността.

Затвор в Мелбърн е превърнат в киносалон

Проектът за възстановяване на Pentridge, построен в рамките на историческото място, включва съвременна архитектура и ангажиращи обществени пространства, включително площад от 6500 квадратни метра. Той ще се превърне в приобщаващо пространство в общността, което защитава адаптивната архитектура за повторно използване, както и емблематичните аспекти на наследството, които включват истории от бившия затвор.

Затвор в Мелбърн е превърнат в киносалон

15-екранното кино Pentridge е представено от Palace Cinemas и ще побере до 1100 гости в своите зали. Той ще има напълно облегнати седалки и съраунд звук на Dolby Atmos и ще се отвори с пълна гама от нови филми, включително Death On The Nile, Coming 2 America, Free Guy & Wonder Woman 1984, както и семейни любимци като Заекът Питър 2, Свързан и Душа.

Когато киното се отвори през декември, ще има въведени процедури за безопасност, които да предпазят зрителите от COVID-19. Те включват разпределение на местата на шахматната дъска, което позволява на приятелите и семейството да седят заедно на групи от по двама, докато са физически отдалечени от другите посетители на киното. Кино Pentridge ще определя време за сесиите така че да се избегне ненужно задръстване във фоайетата, ще осигури станции за дезинфекция на ръцете на входовете на кината и на пунктовете за продажба и ще предложи безконтактно плащане и онлайн и телефонни резервации.

Затвор в Мелбърн е превърнат в киносалон

„Киното е прозорец, за да види магията на света, безопасно място, където общностите се срещат, за да споделят мощни преживявания, които ги подтикват към смях, вълнение и сълзи“, казва Бенджамин Зекола, изпълнителен директор на Palace Cinemas. „Повече австралийци отиват на кино, отколкото всяко друго място или събитие, напомнящо ни колко жизненоважно е киното за нашия начин на живот и нямаме търпение да отворим най-новото издание за семейството на Palace Cinemas - Pentridge Cinemas."