10 места по света, събрали цветовете на дъгата

  • 10 места по света, събрали цветовете на дъгата
    10 места по света, събрали цветовете на дъгата

Луд на шарено се радва. Или кои са нашите любими дестинации, на които сякаш се пази боята за дъгата. От Тайланд до Мексико, от Италия до Турция.

 

1. Плаващият пазар в Банкок, Тайланд

Не стига че е пъстър, ароматен и шумен, ами е и плаващ. Тук можете да си купите пресни плодове и зеленчуци, риба, както и да поръчате супа или запържен тайландски специалитет, които ще бъдат сготвени на място, в лодката. 

Открийте още от най-красивите плаващи пазари в света.

25722

*

2. Комиксите по стените на Брюксел

Едва ли има друг град на света, в който да има толкова много магазинчета за комикси. Едва ли има и друг град, в който героите от комиксите да са излезли от страниците им и да са се разпръснали по фасадите на сградите в центъра на града. Вдигнете глава нагоре и си дръжте шапката, за да видите Брюксел в комикси. 

Научете къде и кои комикс герои можете да видите в Брюксел.

3032

Снимка: Visit Brussels

*

3. Дворецът Хава Махал в Джайпур

В превод името на този дворец в Джайпур, Индия, означава Дворец на ветровете. Изкачете се до покрива на внушителната сграда и ще разберете защо наричат Джайпур "Розовия град".

Прочетете още за двореца Хава Махал.

8520

*

4. Остров Санторини

Санторини е не само най-посещаваното място в Гърция, но и едно от най-посещаваните в света. Причината? Градчетата и селцата в яркосиньо и ослепително бяло. Залезите в огнено. Изстуденото бяло вино. Цъфналите храсти в ярколилаво. Съвършенство.

Още за Санторини.

10555

Снимка: Пиринка Кобакова

*

5. Парк Гюел в Барселона

Антони Гауди е бил известен с афинитета си към причудливите форми, древните легенди с дракони и ярките цветове. Една разходка из парка Гюел ще ви убеди в това. 

4722

*

6. Цветните стълби в Истнабул

Имат си интересна история тези цветни стълби. От 2013 г. те привличат посетителите на града на Босфора, предизвикват акции и контраакции. Научете повече за историята и къде да откриете цветните стълби в Истанбул

24707

Снимка: Мария Ангелова/Peika.bg


*

7. Цветният квартал Ла бока в Буенос Айрес

Най-известните изображения от столицата на Аржентина (може би след тези на двойки, танцуващи танго) са от квартал Ла Бока, в който цветовете са ярки, атмосферата е арт, а кафенетата са вдъхновяващо преживяване. Още за квартал Ла Бока.

23333

Снимка: Thinkstock/Guliver

*

8. Остров Бурано, Венеция

Най-цветния остров в лагуната на Венеция. Чудесна идея за няколко часа извън оживената Венеция.

8221

*

9. Чинкуе Тере - пет приказни селца

Пет приказни селца по брега на Лигурско море са накацали по скалите и са кое от кое по-цветно. Екопътека свързва селата по приятен маршрут по склонове с гледка към нереално синьо море и тераси с лозя и лимони. Научете повече за Чинкуе Тере.

27770

Снимка: Thinkstock/Guliver

*

10. Гуанахуато в Мексико

Това цветно градче не само е известно с къщите си във всички цветове на дъгата, но и с Уличката на целувките, където хиляди двойки от цял свят разменят целувки в памет на една трагична любов. Прочетете историята на Уличката на целувките.

27771