Tърсене по
  • Plovdiv Fresh Music Festival
    Plovdiv Fresh Music Festival

Plovdiv Fresh Music Festival е най-младият фестивал в рамките на Есенния салон на изкуствата Пловдив‘2017 и ще се проведе от 7 до 9 септември.

Фестивалът има за цел да бъде своеобразен „събор“ на млади и талантливи творци от цяла Европа, платформа за различнни жанрове музика, която да внася допълнителна „свежест“ в многоликия  културен живот на Пловдив.


7 септември, 21:00 ч. - Откриване на Plovdiv Fresh Music Festival  на Античен театър с голям концерт на Баварския Младежки Мандолинен Оркестър. В програмата ще звучат обичани класически произведения и ярки образци на  съвременната и развлекателната музика.


50835


8 септември, 19:00ч.  – “TERRA NOVA” в Културен център „Тракарт“, Пловдив.


В концертната програма са включени произведения на младите композитори от България и Германия  Александър Матюсън, Максимилиян Цимерман, Светлин Христов, Клаас Краузе и Феликс Бьонигк, които ще концертират заедно със студенти по инструментално изкуство от Национална Музикална Академия "Проф. Панчо Владигеров” – София. Голяма част от произведенията включени в програмата са писани специално за фестивала и ще бъдат представени за първи път пред пловдивската публика.


50837


9 септември, 21:00 ч. - Закриването на Plovdiv Fresh Music Festival ще събере пристрастените към джаза и джем-сешъна пловдивчани и гости на града в BeeBop Cafe.


50834


Почитателите на импровизацията и свободното музициране ще чуят аранжименти на известни джаз-стандарти, оригинали и обработки на познати парчета от различни стилове в изпълнение на младите таланти Александър Матюсън (пиано), Клаас Краузе (китара) заедно с местни музиканти. Вечерта ще завърши с отворен джем-сешън.


Цената на билетите е 10 лв. Продажба и на място преди концертите.