100 странни обувки в Лайпциг

  • 100 странни обувки в Лайпциг
    100 странни обувки в Лайпциг

Има едно събитие, което ще ускори пулса на много жени по света през 2013 г. - над 100 необичайни модела на обувки ще бъдат изложени в Граси музей за приложни изкуства (Grassi Museum für Angewandte Kunst) в град Лайпциг. Моделите са изработени не само от кожа и плат, но и от материи, с които не бихте си представили да се обуете – керамика, дърво, метал, стъкло, хартия. Една съвременна Пепеляшка би имала възможност за голям избор сред шантавите хрумки на дизайнерите днес.

Зад витрините на музея ще са още токчета, изработени от пистолети (очаквайте в следващия филм за Бонд), и сандали с подметка-четка (тази идея, може би си спомняте, е приложена още от Пипи Дългото чорапче). С две думи – експерименталният дизайн излиза дори извън най-широките граници, които можете да си представите, за да подчертае специалните отношения между човека и обувката – и по-точно, между жената и обувката.

Полезна информация: Изложбата е временна и ще можете да я видите от 28 март до 29 септември 2013 г. Самият Граси музей за приложни изкуства се намира на около 15 минути пеш от централната гара в Лайпциг. Входът е 5 евро.