10 от най-странните вендинг машини в света

  • 10 от най-странните вендинг машини в света
    10 от най-странните вендинг машини в света

Вендинг машините се промениха много и навлязоха сериозно на пазара. Първата такава машина е изобретена в древен Египет от виден математик, който намира начин да раздава светена вода в замяна на бронзова монета.

В наши дни автоматите обикновено раздават напитки и закуски, а дори може да откриете вендинг машина - ресторанти. Цял куп от тези механични магазини по света предлагат всевъзможни странни стоки. 

Разгледайте 10 от най-странните вендинг машини в света:

1. Машина за подаръци в Дубай

Подаръкът е една от най-големите радости повреме на празници, но всички имаме този приятел или член на семейството, за който е невъзможно да открием подходящия. За щастие вендинг машина в Дубай има отговора: автоматът за подаръци подарява всичко - от ароматизирани свещи до парфюм и бельо - всичко с натискането на един бутон. И не е нужно да се притеснявате дали да го опаковате, защото избраният от вас подарък ще дойде в красива, лъскава златна торбичка.

2. The Art-o-mat, САЩ

Art-o-mat всъщност е преконфигурирана машина за цигари, но вместо да раздава цигари, тя освобождава произведение на изкуството. Идеята е на художника от Северна Каролина - Кларк Уитингтън и сега в Америка могат да се намерят над сто Art-o-мата. Във всяка от тях може да откриете миниатюрни шедьоври, създадени от местни художници, които сами поставят творбите си в машината.

3. Вендинг машини Hello Kitty, Азия

Може да изглежда, че Hello Kitty превзема света - или поне части от Азия - тъй като търговските автомати с марката вече могат да се намерят на целия континент, от Тайван до Малайзия. Те са снабдени с всичко - от шампоана Hello Kitty до чорапи, играчки, книги и портмонета Hello Kitty. 

4. Вендинг машини за банани на марката Dole, Япония

Достъпът до пресен банан е лесен в Япония, благодарение на автоматите за банани на Dole. Тези машини съществуват от 2010 г., когато марката банан инсталира първата такава на метростанция в Токио. Вашата закуска е гарантирано, че е оптимално свежа, защото машината поддържа хладно при температура от 13° C  - очевидно идеалната температура за банани.

5. Винтиджът дозатор на Coca-Cola, Мисисипи, САЩ

Възможно е да няма по-носталгичен автомат от дозатора на Coca-Cola. Музеят на кока-кола Biedenharn в Мисисипи разполага с една от оригиналните винтидж автомати на Coca-Cola, която раздава стъклени бутилки в ретро стил на любимата напитка на страната само за пет стотинки. 

6. Вендинг машина Sprinkles Cupcake, САЩ

10 от най-странните вендинг машини в светаСнимка: pixabay

Откакто през 2012 г. Sprinkles Cupcakes отвори първия си автомат за кексчета, за американците е лесно да хапнат нещо сладичко по всяко време. Автоматът Sprinkles ATM - открит в няколко магазина на Sprinkles в цялата страна - предлага прясно изпечени кексчета в различни вкусове, от червено кадифе до шоколад с фъстъчено масло, 24 часа на ден.

7. Автомат за книги, Сингапур

Въпреки че технологичният напредък може да се разглежда като заплаха за хартиените книги, това не е така в Сингапур. Националният музей на Сингапур улеснява достъпа на любителите на книги като им дава възможност да си пазаруват директно от машината за книги. Можете да получите всичко - от детски заглавия до графични романи или стихосбирки.

8. Вендинг машина за живи раци, Китай и Япония

Раците са толкова популярно ястие в Китай и Япония, че изобретяването на автомати, които продават живи раци е неизбежно. Тези машини за първи път се появиха в Китай и Япония през 2010 г. и оттогава се оказаха хит. Живите раци идват в традиционен стил - с оцет и малко чай от джинджифил.

9. The Bait Bank, САЩ

Наистина тази конкретна машина е проектирана за малка аудитория, за онези риболовни екскурзии в последната минута, когато сте се сетили да вземете всичко освен стръвта. Разположени в цяла Америка, там можете да откриете различни видове стръв.

10. Автомат за бира, Япония

Първоначално автомати за продажба на бира се появиха в Япония, а сега те могат да се намерят в почти всеки град, като повечето марки японски бири имат свой собствен брандиран диспенсър. Поради опасения от това непълнолетни лица да консумират алкохол, в машините са вградени електронни скенери за шофьорски книжки. Изглежда, че притесненията са били основателни, тъй като продажбите от някои автомати спаднали с 50%.