25 невероятни, но истински оплаквания на туристи

  • 25 невероятни, но истински оплаквания на туристи
    25 невероятни, но истински оплаквания на туристи

Откакто платформата за споделяне на мнения и информация за пътуване TripAdvisor се появява през 2007 г., е любимо място на всички недоволни, разочаровани и измамени туристи, които споделят от първа ръка мнения за лоши хотели, надценявани ресторанти и неприятни преживявания по време на ваканция.

От една страна, това е чудесно, защото хотелите не могат да спрат истината, която понякога е нещо повече от лъскави сайтове и фейсбук страници. От друга страна, форумът събира на едно място и едни от най-странните преживявания и мнения, които не можете и да си представите, че някой някога би написал. Хилари Уърдъл започва да колекционира най-интересните екземпляри в блога си tripadvisaargh.tumblr.com. Ето и някои от най-добрите:

1. Запазих стая в хотел Мурингс за седем седмици, за да скърбя за прекрасния си 15-годишен голдън ретрийвър.

2. Преди 19 години ядох къри в този ресторант и родих същата вечер. Благодаря ви!

3. Бих искал да предложа местата в този ресторант да се дават само на клиенти, които могат да говорят. Това ще изключи бебетата, доведени от арогантните си родители, на които грам не им пука, че развалят вечерта на останалите. Бих искал да се насладя на чудесната кухня в блажена тишина, където разговор може да се води и шепнешком. Гордън, трябва да решиш – бебетата или аз!

4. Чудесен плаж, само че твърде пясъчен.

5. Части от сградата (като парапети и дръжки на врати) буквално остават в ръцете ви. Вие се озовавате с парче заострено дърво или метал, което би било много полезно, ако мястото беше претъпкано със зомбита, но във всички останали случаи е малко обезпокоително. Банята пък приличаше на мръсен шкаф, създаден от автора на тетрис – всичко беше разхвърляно под странни ъгли само за да пасне.

6. Стойте настрана, този хотел е обитаван от призраци! Видях призрак над 4-годишния си син, изпищях, събрахме си нещата и напуснахме посред нощ. Грубият мъж на рецепцията искаше да ни таксува за цял ден, а ние останахме само 6 часа.

7. Приятелката ми и аз имахме романтична вечеря, която обаче беше развалена от служител, който се изплю в косата ми.

8. В DVD плейъра в стаята ни имаше порнографски диск, който в един момент служители на хотела нахълтаха в стаята да си вземат.

9. Сервираха ни неведнъж брюкселско зеле и доматена супа за закуска – кой нормален човек дори ще сервира такава храна, камоли да я яде!

10. Дъщеря ми (13 г.) е видяла двама души, които са правели любов на дивана до бара, докато главният готвач ги е снимал.

11. Собственикът не спря да се опитва да ми продаде хотела и да пита дали не познавам някого в Англия, който иска да го купи.

12. Това не е атракция. Това е мост.

13. Казах на управителя, че по стълбите на втория етаж тича гол мъж, а той отвърна, че много странни неща се случват тази вечер и нищо не направи.

14. Ресторантът е много популярен сред испанците, но е твърде испански за мен. Поръчах риба и тя дойде, удавена в зехтин. Това е твърде испанско за мен. Зехтинът трябва да е на масата, не в кухнята.

15. Служителите се държат с теб като с боклук, не ти говорят на „сър“ и „мадам“, ами на „ей, ти!“. Охраната ти казва „Това е адът и аз съм дяволът!“ - добро начало.

16. Шофьорът ни се опита да избегне тези хора, но с наближаването на пирамидите все повече от тях скачаха пред колата ни. Докато кривяхме по шосето с висока скорост, обърнахме се назад и видяхме, че един от тези мъже беше на покрива ни и се опитваше да си спаси кожата. Чак когато спряхме, той скочи, отупа се и си тръгна, без дори да ни каже нищо.

17. Хотелът беше заобиколен от диви котки, така че не можехме да го напускаме през нощта.

18. Леглата бяха нестабилни колкото гръцката криза и се тресяха като Шакира.

19. Барманът дори извади нож на младеж, защото го бил бутнал в басейна.

20. За да обобщя, последния ден се подхлъзнах на използван презерватив и скъсах мускул.

21. Бях изненадана, когато съпругът ми се върна с напитките и се извини, че се е забавил толкова много, тъй като барманката не знаела как да направи портокалов сок с лимонада. 

22. Поръчахме цяла риба, получихме половин риба. Когато попитахме защо, ни обясниха, че другата половина е останала залепена на дъното на тигана, понеже готвачът я е пържил на грешна температура.

23. Отидете в Парка на пеперудите само ако харесвате пеперуди и искате да ги видите отблизо. Иначе мястото е пълна загуба на време и пари.

24. Казахме й , че групата ни има резервации за пет двойни стаи, на което получихме отговор: "Какво, медал ли искате?"

25. Хареса ми локацията на хотела, не ми хареса мастурбиращият мъж.