25 вдъхновяващи цитати за магията на лятото!

  • 25 вдъхновяващи цитати за магията на лятото!
    25 вдъхновяващи цитати за магията на лятото!

Лятото не само е любим сезон, но и вдъхновение на много писатели, поети и хора на изкуството! То ражда красиви думи, спомени, емоции и цветове, които топлят душата поне до следващото лято.

Тук сме ви събрали 25 от най-красивите и вдъхновяващи цитати за сезона на свободата.

Ние от Peika.bg също му симпатизираме, защото можем да пътуваме много повече, по-далеч и за по-дълго. Можем да тръгнем с малко багаж (или без), да спим под звездите, да плажуваме и планинарстваме на воля, да откриваме нови земи и да препокриваме вълшебствата по пътя!

"Всичко добро, всичко вълшебно се случва между юни и август" - Джени Хан "Лятото в което станах красива"

"Лекът за всичко е солената вода - потта, сълзите или морето." - Айзък Динесен (Карен Бликсен), „Потопът в Нордърни" в "7 готически приказки"

25 вдъхновяващи цитати за магията на лятото!

„И така, със слънцето и изобилието от листенца, никнещи по дърветата, подобно на нещата, растящи на забързан каданс във филмите, аз имах познатото убеждение, че с лятото животът започваше отново“ - Ф. Скот. Фитцджералд, "Великият Гетсби"

"Лятото настъпваше; Двамата с Джем го очаквахме с нетърпение. Лятото беше най-хубавият ни сезон: да спим в креватчетата на задната веранда или да се опитваме да спим в къщичката на дървото; лятото беше всичко хубаво за ядене; то беше хиляди цветове в изсъхналия пейзаж. Но най-вече, лятото беше Дил“ - Харпър Лий, „Да убиеш присмехулник“.

"Самите думи ухаеха на лято. Виното беше лято, хванато и запушено с тапа." - "Вино от глухарчета", Рей Бредбъри

 

25 вдъхновяващи цитати за магията на лятото!

„Августовският дъжд: най-доброто от лятото си е отишло, а новата есен все още не е настъпила. Най-странното време!"– Силвия Плат, "Журналът на Силвия Плат" 

„През ранния юни цвета на листата, стръкчетата и цветята избухва и всеки залез е различен.“ – Джон Стайнбек, "Зимата на нашето недоволство" 

„Зеленото беше тишината, мокрото беше светлината, месец юни трептеше като пеперуда.“ – Пабло Неруда, "100 любовни сонета" 

„През лятото дните са дълги, сливащи се един в друг. Извън училище всичко се случва и сякаш е на пауза по едно и също време, колекция от седмици, в която всичко е възможно.“ – Сара Дисън, "Да се разходим" 

„Аз търсех свобода, пространство на открито и приключение. Намерих ги в морето“, Ален Жербо

 

25 вдъхновяващи цитати за магията на лятото!

„Лятната нощ е като перфектна мисъл.“ – Уолъс Стивънс, "Къщата бе тиха, а свътът - спокоен" 

„Сутрешната жега вече се бе впила в стените, издигаща се от пода като призрак от отминало лято.“ – Ерик Томблин, "Ривърсайдско синьо" 

”Лятото винаги е най-доброто от това, което може да бъде.“ – Чарлс Боуден 

„Чудя се какво ли би било, ако живеехме в свят, където винаги е юни.“ - Дж. М. Монтгомъри, "Ан от острова" 

„Лятото, в крайна сметка, е времето в което хубави неща могат да се случат на тихите хора. За тези няколко месеца, няма да се налага да бъдеш този, който се иска да бъдеш, а миризмата на окосена трева и възможността да се гмурнеш в дълбокото ти дават кураж, на който иначе не си способен през останалата част от годината. Можеш да бъдеш благодарен за всичко, без досадни погледи върху теб и без минало. Лятото просто отваря вратата и те освобождава.“ –Деб Калети, "Скъпи, Слънце, Мили" 

 

25 вдъхновяващи цитати за магията на лятото!

„Чувствах, че лятото ме е превзело.“ – Хуно Диаз, "Така я губиш" 

“Градините на замъка проблясваха от слънчевата светлина сякаш прясно боядисани. Безоблачното небе се оглеждаше в спокойното езеро, сатенено-зелените морави се поклащаха нежно от лекия бриз. Юни пристигна.“ – Дж. К. Роулинг, "Хари Потър и орденът на феникса" 

„Едно от предимствата на лятото е, че имаме повече дневна светлина за четене.“ - Джанет Уолс, "Стъкленият замък" 

„Можех да усетя солта по устните й. Всяка целувка беше като лятна вълна, проникваща в празния ми стомах.“ – Михаел Фуде 

„Няма нищо по-хубаво от това да гледаш как дърветата се преобличат в очакване на пролетта и лятото.“ – Чармин Форд 

 

25 вдъхновяващи цитати за магията на лятото!

„И тогава идва това магическо чувство за възможност, което се разтяга като мост между юни и август. Чувството, че всичко е постижимо.“ – Ейми Фрийдман, "Две лета" 

„Лятото си отива тихо. Също както пътешественик, отправил се към края на невероятно пътешествие.“ - Дарнел Уокър

„Лятото е книгата на надеждата. За това мразех и същевременно обичах лятото - караше ме да вярвам.“ – Бенджамин Саез 

„Има два момента в живота на човек, в които може да бъде щастлив: когато е млад и през лятото.“ – Бриел Марино

„Лятото бе дама, която не се отказваше толкова лесно от светлините на прожекторите.“ – Сара Алън, "Градината на желанията" 

25 вдъхновяващи цитати за магията на лятото!