3 града с множество паркове, които да посетиш (част 2)

  • 3 града с множество паркове, които да посетиш (част 2)
    3 града с множество паркове, които да посетиш (част 2)

Нека ви представим няколко прекрасни градове са зелени дестинации, където на открито може да се насладите на модерна градска култура. Интересното е, че почти всички те са свързани с вода градове.

Вижте кои са тези приятни дестинации:

1. Стокхолм

Разпространени в архипелага от 14 острова, зелените сертификати на Стокхолм са добре установени. Присъединете се към местните жители в пътуването им до работа и разгледайте островите с ферибот или наемете каяк за по-активен следобед. Стокхолм си изгради репутация на иновативни ресторанти, използващи пресни местни продукти от няколко емблематични пазари в града. Зеленината в Стокхолм се разпростира и върху туристическите му помещения - разгледайте нашия избор от най-добрите бутикови хотели, проектирани с оглед на устойчивосна много места из града и ви препоръчваме да ги посетите.

2. Сингапур

По-често свързан с блестящи небостъргачи, Сингапур е най-зеленият град в Азия. Като малък, гъст и без ресурс остров, той е намерил начини за иновации с екологичен подход. За местните жители градините на покрива са начин на живот. Огромният СкайПарк на върха на комплекса Marina Bay Sands, със своя драматичен инфинити басейн, е най-известният. Вдъхновяващите структури на Superpertree, които се изкачват до 165 м (50 м) в градините край залива, символизират ангажимента на Сингапур за устойчивост. Градът също така създаде свой собствен еквивалент на High Line в Ню Йорк – 24-километров участък от парка покрай стари железопътни коловози.

3. Портланд

Портланд е постоянно класиран като най-зеления град в САЩ. Столицата на Орегон е известна със своята приятелска и спокойна атмосфера. Така че опаковайте външната си екипировка, за да се слеете и да се справите с честите дъждове. Горски парк, на западните хълмове на града, гледа към река Willamette. Той съдържа над 70 мили (113 км) пътеки. Наемете колело, за да откриете осемте моста на Портланд. Най-интересните са Стийл Бридж, уникален двуетажен вертикален мост Хаутърн Бридж, най-старият действащ мост на лифта в САЩ. След всички тези дейности, най-добре е да се отпуснете в една от многото микропивоварни в Портланд, за да се насладите на местна варя.