3 града с множество паркове, които да посетиш (част 1)

  • 3 града с множество паркове, които да посетиш (част 1)
    3 града с множество паркове, които да посетиш (част 1)

Нека ви представим няколко прекрасни градове са зелени дестинации, където на открито може да се насладите на модерна градска култура. Интересното е, че почти всички те са свързани с вода градове.

Вижте кои са тези приятни дестинации:

1. Копенхаген

През годините Копенхаген спечели толкова много награди за своите екологични показатели, че става почти скучно. Въпреки това с богатата си велосипедна инфраструктура и възможността да плувате в девствени пристанищни води точно в центъра на града, е трудно да не бъдете впечатлени. Мостът на кралица Луиза е най-натовареният колоездачен маршрут на Запад с около 35 000 велосипедисти по време на пиковите часове. Зеленините в Копенхаген преобладават.. 

2. Ванкувър

С изглед към Тихия океан и на крачка от дивите планини на Британска Колумбия, Ванкувър има естествено предимство в зелените градски залози. Използването на възобновяеми енергийни източници и хидроенергия означава, че има много чист въздух. Също така, за разлика от много градове в района, Ванкувър активно популяризира градския живот, което означава, че централните му квартали кипят от живот, модерни барове и ресторанти. Същевременно има и 200 парка, където можете да вдъхнете чистия въздух на Ванкувър до сърцето (и белите дробове). Препоръчваме ви да посетите големия е Парк Стенли, който заема собствения си остров с дъждовна гора на Западното крайбрежие, плажове и морска стена.

3. Амстердам

Със своите стотици колоездачи и открити пространства сред каналите, не е изненадващо, че Амстердам е класиран като един от най-зелените градове в света. Посетете регенерираната бивша индустриална зона на Амстердам Noord, за да се отпуснете край бреговете или да разгледате селските пейзажи. Noord се превърна в творчески център с галерии, ресторанти и странни магазини в бивши фабрики и хангари. Разгледайте модерния филмов музей EYE и неговото терасовидно кафене, или Толхустуйн – бивша къща за изминат участък с място за музика на живо, ресторант и кино. От стари докленски кранове до обновено трамвайно депо, Амстердам също е пълен с уникални места за престой.