Когато си представим ресторант, най-вече в главите ни изниква уютна обстановка, тиха музика за фон и вкусна храна.
Въпреки строите правила за хигиена обаче някои предмети могат да бъдат източник имат доста микроби.
Вижте кои са най-мръсните сред тях:
1. Сетът прибори за сол, пипер, оцет и олио
Той присъства на всяка маса, защото повечето хора си подправят храната, но няма никаква гаранция, че ще откриете чисти. Там обаче се крият до 11 хил. бактерии.
2. Менюто
Това е първото нещо, което хората вземат в ръцете си, когато седнат на масата в ресторанта, но невинаги го правят с чисти ръце. Според изследователите по страниците му могат да се намерят до 18 хил. опасни микроби.
3. Машината за лед
Такива апарати има в много ресторанти, за да се охлаждат по-бързо напитките и да останат хладни по-дълго. Но рядко някой от персонала се захваща да измие генератора за лед – върху 60% от тях са открити микроби.
4. Ръкавиците на персонала
Когато посетителите видят, че персоналът в ресторанта работи с ръкавици, се чувстват спокойни, че са на чисто и изискано място и храната няма как да се замърси. Но това чувство е измамно, защото на практика готвачите мият и режат зеленчуци, чистят риба и приготвят пържолите с тези точно ръкавици, според резултатите от направеното проучване хората в кухнята на заведенията мият ръцете си по-старателно, ако не ги носят.
Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!