4 съвета за хората, които не обичат да екпериментират с храни, когато пътуват

  • 4 съвета за хората, които не обичат да екпериментират с храни, когато пътуват
    4 съвета за хората, които не обичат да екпериментират с храни, когато пътуват

Сигурно сред вас, пътешественици, има някои, които не са почитатели на изпробването на нови ястия, когато пътувате. 

Затова решихме да подберем за вас някои съвети относно това какво да правим в страни, в които може да ни сервират блюдо от крайно нетрадиционни за нас европейците храни като пържени хлебарки, скакалци и други подобни. Когато отидете в някоя екзотична страна е неизбежно да се срещнете със съвсем различни продукти и ястия, които дори не сте си представяли, че може да опитате някога. Разбира се, че не трябва да ядете нещо, което не искате, но в същото време не ви препоръчваме да стоите гладни или да направите лошо впечатление на домакините.

Ето няколко полезни съвета за това какво да правите в подобни ситуации:

1. Ресторанти с позната за вас кухня

Когато отиде в чужбина, потърсете заведения, които предлагат подходяща за вашия вкус кухня и може да посещавате, без да се налага да изпадате в шок. Масово хората правят снимки на необичайните храни, но не забравяйте да искате разрешение преди да направите това.

2. Местните магазини

Посещавайте местните магазини за хранителни стоки. Там със сигурност ще намерите познати артикули, но може да опитате и нещо ново, без да харчите излишни пари по заведения.

3. Адаптация

Имайте предвид, че вашият вкус със сигурност ще се адаптира към местните продукти. Започнете по-малко да опитвате и смесвате вкусове и е един момент местните ястия ще ви станат любими.

4. Излизайте от зоната на комфорт

Колкото повече експериментирате и разширявате границите на възприятията си, излизайки от зоната си на комфорт, толкова по-лесно ще става за вас да се наслаждавате на новостите.