5 чудесни причини да качите стопаджия

  • 5 чудесни причини да качите стопаджия
    5 чудесни причини да качите стопаджия

Да си стопаджия е забавно. Но да си шофьор, който качва стопаджии, може да бъде още по-забавно. Казвам го, защото съм бил и от двете страни. На тези, които не практикуват нито едното от двете, може да им се струват опасни занимания. Но истинита е, че и от двете страни на пътната маркировка стоят най-обикновени хора.

И ако никога не бихте се осмелили да вдигнете ръка край пътя, за да стигнете от точка А до точка Б, може би следващия път се замислете дали да не спрете. Заради тези 5 чудесни причини:


Ще чуете интересни истории

Стопаджиите, особено ако са врели и кипели в стопаджийството дълго време, са истинска съкровищница за истории и къде реални, къде полулегендарни случки за разказване. Освен че самите те постоянно срещат интересни хора, докато стопират, често и по природа са авантюристи.

Ще се разведрите

Някои хора качват стопаджии, за да се поддържат бодри на дълъг път. Други – за да има с кого да си говорят. Все пак, колко смислен разговор можете да проведете с радиото?

Ще споделите

Повечето пътуващи на стоп с удоволствие ще послушат вашите истории така, както вие техните. Пътуването на стоп всъщност не е нищо друго освен приятелско споделяне – на време, мисли и емоции.

Ще свършите нещо добро

Понякога човекът край пътя стопира по принуда, а не от авантюристични подбуди. Животът е забавно нещо - човек никога не знае в каква ситуация ще попадне.

Ще се погрижите за природата

Колкото повече хора в по-малко автомобили, толкова по-добре за природата. Точка.