5 европейски дестинации, които да посетите през пролетта (част 2)

  • 5 европейски дестинации, които да посетите през пролетта (част 2)
    5 европейски дестинации, които да посетите през пролетта (част 2)

Пролетта е прекрасно време за пътуванеи затова сме ви подготвили няколко прекрасни европейски дестинации. Дните стават по-дълги, температурите се затоплят и много дестинации все още са тихи в сравнение с летния ваканционен сезон. Европейската пролет през е от 20-и март до 21-ви юни. Чудите се къде да отидете? Ето най-добрите места в Европа, които да посетите тази пролет:


1. Венеция

Още една уникална и красива дестинация. Не е чудно, че Венеция е популярно място за посещение. Тъй като лятото е едно от пиковите времена, помислете за посещение през пролетта. Това означава, че можете лесно да изследвате и да се изгубите сред старите тесни улички, да се насладите на по-малки опашки за атракциите и водните таксита. Посещавайки Венеция, не забравяйте да разгледате близките острови Бурано и Мурано, които също са уникални по свой собствен начин.

Средни температури от април-май: 12-17 градуса

2. Малта

Малта  е малка държава на юг от Италия и предлага достатъчно неща, на които да се насладите по време на пролетно посещение. От проучване на градове и научаване на миналото му до посещение на Синята лагуна, село Попай или плажове по крайбрежието. Това означава, че независимо от времето по време на вашето посещение ще намерите много неща за вършене. Въпреки това, тъй като температурите са много по-приятни през пролетта, това може да е идеалното време да се насладите на пред лятна ваканция.

Средни температури от април-май: 16-20 градуса

3. Цюрих

През пролетта в доста туристи се отправят към Цюрих, за да се насладят на езерото и на туристическите пътеки на градовете. Ако посетите мястото през април, ще се насладите на пролетният фестивал в града, който включва паради и запалване на огън с фигура на снежен човек най-отгоре, наречена Бьоог. Съществува поверие, че колкото по-бързо огънят достига главата на снежния човек, толкова по-добро ще бъде лятото. 

Средни температури от април-май: 9-14 градуса

4. Дъблин

Дъблин е чудесна дестинация за градска почивка и въпреки че възможността да вали по време на вашия престой, градът все още ще предлага достатъчно неща за разглеждане и правене. Насладете се на питие в известния храмов бар, отидете на пешеходни обиколки или ако времето е достатъчно хубаво, тогава се отправете към парковете, за да се се поразходите. Също така през пролетта е и три фестивала, които определено не са за изпускане.

Средни температури от април-май: 8-11 градуса

5. Санторини

Санторини е остров край югоизточното крайбрежие на Гърция. Сега е изключително популярна дестинация, която привлича хиляди туристи заради своя живописен градски пейзаж. Посетете Санторини през пролетта и вземете първия избор на квартира и приятни комфортни температури, които да ви улеснят през лятото.

 

Средни температури от април-май: 16-20 градуса