5 идеи за правене на снимки през зимата (част 2)

  • 5 идеи за правене на снимки през зимата (част 2)
    5 идеи за правене на снимки през зимата (част 2)

Зимата може да не е любимият сезон на всички, но може да е чудесно време за фотография. Заснемането на невероятни снимки обаче може да бъде предизвикателство само по себе си, тъй като ще намерите технически (и естествени) предизвикателства. За да ви помогнем да заснемете най-добрите кадри, сме ви подготвили няколко идеи.

Ето ги и тях:

1. Отидете да снимате, когато има сняг 

Няма две мнения по въпроса – заснемането на зимни кадри е същинска магия. Снегът е нещо, което много дестинации не виждат много, затова бихме препоръчали да излезете, за да му се насладите и да го използвате във вашата фотография, когато имате такава възможност. Ако обикновено няма много сняг там, където живеете, направете предварително проучване и планирайте пътуване до някой планински курорт, град или хижа. Разбира се, още по-приключенско би било пътешествие до някоя по-далечна детинация като Русия, Канада, Швеция, Финландия или Норвегия, където има много сняг през зимата.

2. Заснемайте изображения, замръзнали във времето 

Едно нещо, което обичаме през зимата, е когато виждате природни елементи „замръзнали във времето“ като например водопади, езера и други природни елементи. Те създават хладен и сюрреалистичен образ. Затова в зависимост от това къде се намирате или къде пътувате също, следете места като тези, които бихте могли да посетите и да ги снимате. Ако живеете или посещавате място, което има езеро или друг воден обект и през зимата замръзва, не забравяйте да се отправите да правите снимки. Този тип сцени могат да бъдат още по-специални около изгрева и залеза. Понякога може да получите и прекрасни отражения (но не винаги). Ако пътувате, заснемането на такива кадри може да отнеме малко проучване преди посещението ви, за да намерите най-добрите места, откъдето да направите вашите снимки. 

3. Правете снимки на обществни места 

Снимането на обществени места, катато за заснежени носи едно особено очарование – особено когато снегът и ледът не са типични за мястото. Такива места са например плажове или градове, за които не е типично да има сняг.

4. Уловете сцени, наситени със зимна атмосфера 

Обичайните зимни дейности и сцени могат да включват прзаляне с кънки на лед, коледни пазари и ски или сноуборд. Препоръчваме ви да се възползвате от посещаването такива места, за да правите снимки през зимата, като чрез тях да уловите типичната за нея атмосфера. 

5. Уловете северното сияние 

В някои дестинации е възможно да се види северното сияние, което е невероятно природно явление, причинен от газообразни частици в атмосферата, които реагират с заредени частици, излъчвани от слънцето. То се вижда по-близо до северното и южното полукълбо.