5 идеи за съхранeние на снимки от пътувания

  • 5 идеи за съхранeние на снимки от пътувания
    5 идеи за съхранeние на снимки от пътувания

Случвало ли ви се е да ви изчезнат снимки от любимо пътуване?

Това е една от неприятните ситуации, в които кадри от епични пътешествия просто изчезват и няма как да ги възстановите. Със сигурност това не е приятно, затова ето няколко съвета как да съхранявате снимките си!

1. Личния компютър/таблет/лаптоп

Най-лесният вариант, на който се спират много хора, е личният компютър или устройство, което ползват. Това е удобен, но не много сигурен вариант. 

2. Флаш памет

Флашките са добър и лесен вариант за съхранение на вашите снимки. Отделите една специално за съхранението на снимки и я предпазвайте от заразяване с вируси от други компютри или файлове. Освен това, ако искате да разгледате определени снимки или да ги занесете да ги покажете на приятели, това става лесно и удобно.

5 идеи за съхранeние на снимки от пътувания


3. Външен хард диск

Външните хард дискове са с голяма памет и предимството им е, че можете да съхранявате огромно количество снимки. Към момента това е един от най-сигурните начини да запазите фотографиите си.

4. Онлайн хранилище

Можете да качите снимките си в т. нар. "облак" в интернет. Така кадрите ви ще бъдат на съхранение на множество сървъри, които се управляват от хостинг компания. Тя е отговорна за поддръжката на данните – те да бъдат налични и достъпни, както и сървърите да работят и да бъдат защитени от атаки.  Можете да купите или наемете облак за съхранение на вашите снимки и ще можете да ги разглеждате и сваляте, когато пожелаете.

5 идеи за съхранeние на снимки от пътувания


5. Хартиен носител

Винаги остава и опцията да извадите снимките на хартиен носител. Изберете най-любимите кадри и ги подредете в албум, като в доброто старо време, така ще можете да им се насладите, когато пожелаете.