5 идеи за удобство при дълъг полет

  • 5 идеи за удобство при дълъг полет
    5 идеи за удобство при дълъг полет

Всички знаем, че да се пътува е прекрасно – особено ако става въпрос за далечни дестинации.

Дългите полети обаче често са много изтощаващи. Затова ви предлагаме няколко съвета за това как да придадете максимален комфорт при дълго пътуване със самолет.

1. Облечете се удобно

Удобното облекло е нещото, с което трябва да започнете – не се спирайте на твърди и прилепнали панталони или бодливи пуловери. Най-добре изберете любим суитчър и леки еластични панталони, с които наистина се чувствате комфортно.

2. Внимавайте какво ядете

Доказано е, че усещането за вкус е по-слабо по време на полет, заради сухия въздух и ниското налягане. Това е и причината храната в самолета да ни се струва доста по-лоша отколкото би била, ако я ядем на Земята. Друг страничен ефект е забавеното храносмилане – затова избягвайте тежките храни преди полет. Препоръчваме ви да се спрете на плодове и ядки, вместо на пакетирани храни. Друг много важен елемент от това да се чувствате добре при дълъг полет е да сте хидратирани – затова не забравяйте често да пиете вода.

3. Забавлявайте се

Изборът на филми в самолетите в наши дни е доста голям, но все пак ви съветваме да се подсигурите предварително със серия от любимия сериал или нещо друго за гледане, което сте сигурни, че ще ви хареса, или че ще е тематично за пътуването ви. В повечето случаи обаче ние залагаме на книгите.

4. Осигурете си пространство

Ключов проблем по време на полет е липсата на достатъчно място, за да ви е удобно. Затова дръжте възможно най-малко неща около себе си и се разтягайте при всяка удобна възможност. Трябва да отбележим обаче, че един предмет, който никога не е излишен, е възглавницата за път.

5. Настройте се

При дълъг полет едно от най-важните неща е да се опитате да се настроите, че в течение на няколко часа няма да ви е особено комфортно и трябва да си осигурите възможно най-много удобства за сън. Вземете си тапи за уши и маска – по този начин максимално ще се абстрахирате от средата около вас.