5 места в България, които да посетите през 2017 г.

  • 5 места в България, които да посетите през 2017 г.
    5 места в България, които да посетите през 2017 г.

Пет възможни посоки в България според търсещите красиви места и добро вино Елица и Валентина от блога LifeTasting.

Една различна гледна точка от Елица и Валентина – през 2017 г. си представете, че сте чужденец в България!

"Открийте местните фестивали, скални църкви и феномени, следи от далечното и по-близко минало, които привличат хора от цял свят в страната ни. Избрахме точно 5 места и събития в България, където ще се почувствате истински откривател.", разказват те.

Ето ги и техните фаворити:

1. Фестивал на розата в Казанлък

5 места в България, които да посетите през 2017 г.Снимка: Life Tasting Blog

Сигурно сте чували, че в края на пролетта в Розовата долина на България откриват розобера с колоритен фестивал. И ако не сте го посещавали, време е да включите казанлъшкия Фестивал на розата в календара си за юни, защото си заслужава! За актуална информация за програмата на фестивала проверявайте сайта на община Казанлък.

2. Гроздобер в Южен Сакар

5 места в България, които да посетите през 2017 г.Снимка: Life Tasting Blog

В сезона на гроздобера често посещаваме любимите си винарни. Има обаче едно събитие, което предлага нещо повече! Винарните от Южен Сакар заедно превръщат гроздобера в местно събитие, което си струва да посетите и подкрепите. „Празник на гроздобера Харманли” се организира вече две години с подкрепата на Община Харманли и винарските изби Вила Бассареа, Иво Върбанов, Винарна Братанови, Винарска изба „Кастра Рубра”, Винарска изба „Тера Тангра”, Винарска изба „Малката звезда” и „Коларово”.

3. Скалните църкви и крепости край Свиленград

5 места в България, които да посетите през 2017 г.Снимка: Life Tasting Blog

Имаме късмета да живеем в държава с богато историческо наследство, а едно от най-вълнуващите приключения за пътешественика е да търси и открива следи от миналото, които по някаква причина са останали незабелязани от масовия турист. Ако и вие сте откриватели по душа, няколко удивителни скални църкви и крепости в района на Свиленград чакат да бъдат открити.

4. Капана в Пловдив

Сигурно сте чули да се говори за стария квартал в града, който има нова цел – да се превърне в територия на свободното изкуство. Винаги е приятно да се разходите из артистичния квартал на Пловдив – за ден или за уикенд, да се потопите в спокойния и бохемски дух на града, както и да се включите в Капана фест - фестивала на улично изкуство, който се провежда през пролетта и есента.

5. Бузлуджа

5 места в България, които да посетите през 2017 г.Снимка: Life Tasting Blog

Сигурно знаете, че монументът е изоставен и се руши. Най-вероятно сте забелязали и че в последно време често се говори за него, а връх Бузлуджа е атакуван от професионални фотографи, продуценти, архитекти и обикновени любопитни туристи от цял свят. Защо? Всеки търси нещо... различно, специално, мистично, призрачно или просто иска да го види. Ние го видяхме и определено е интересно приключение, което ви препоръчваме да преживеете.

*

Снимки: авторите. Следете пътешествията на Елица и Валентина в блога им тук и във фейсбук страницата им тук.