5 мразовити туристически дестинации

  • 5 мразовити туристически дестинации
    5 мразовити туристически дестинации

Ако не сте сред почитателите на тропическите дестинации, а предпочитате мразовитите дестинации, то следващите редове за точно за вас.

1. Гренландия

Много посетители на Гренландия правят изглед към затрупания с айсберг залив Диско и по-точно до Илулисат, центърът на туристическата индустрия в страната. Градът е дом на звездната атракция Илулисат Кангерлуа (Якобсхавн Айсфьорд), най-плодовитият приливен ледник в северното полукълбо. Огромният задушен лед простор, който създава гигантски айсберги – някои с тегло до 7 млн. т в залива Диско, наистина зашеметяваща гледка.

2. Канада, магистралата „Демпстър”

Започвайки от Доусън, последният остатък от златната треска на Юкон, магистралата „Демпстър” се вие през девствена пустиня, заобиколена от скалисти върхове и търкаляща се тундра, преди да пристигне в арктическия център на Инувик, врата към отдалечените общности на Западната Арктика. Едно от най-добрите пътувания в Канада, магистрала „Демпстър” е един от двата пътя в Северна Америка, които пресичат Северния полярен кръг. Това е път, заобиколен от зашеметяваща природа и безброй шансове да видите дивата природа. Можете да забележите лосове, вълци и соколи без дори да напускате пътя.

3. Якутск, Русия

Якутск, най-студеният град в света, стои на кокили (тъй като мразовитото време руши сградит) и въпреки че там има летище, все още се чувства откъснат от отдалечения вече Далечен Изток. Все пак, за разлика от толкова много отдалечени руски градове тук, Якутск име местно население, което наистина обича зимата. Там дори дори имат музей на Пермафрост, който можете да посетите.

4. Улан Батор, Монголия

Често описван като най-студената столица в света, Улан Батор е огромен град на пулсираща търговия, интензивен трафик, нощен живот и бохемска контракултура. Като културен, политически, икономически и социален център на Монголия, той предлага екскурзии в провинцията. Най-напред обаче ви съветваме да отделите достатъчно време, за да разгледате отличните му забележителности и музеи, да се заредите в някои страхотни ресторанти и да се потопите в еклектичното настроение. Но увийте топло; температурите наистина мразовити между декември до февруари.

5. Южният полюс, Антарктида

Средната температура на полярното плато на Антарктида е -49,4 градуса, но вятърът може да доведе до падане на живака до -110 градуса. Възможно е да посетите Южния полюс между ноември и януари с полети, излитащи от Пунта Аренас, Чили. Вероятно ще посетите Церемониалния полюс и Географския полюс, за да направите своите „героични снимки” и има малък център за посетители до официалната изследователска сграда.