5 от най-екзотичните дестинации на Земята (ІІ част)

  • 5 от най-екзотичните дестинации на Земята (ІІ част)
    5 от най-екзотичните дестинации на Земята (ІІ част)

По света съществуват екзотични места, които впечатляват както с уникалната си природа, така и с удобствата, създадени за туристите.

Тези места предлагат едни от най-красивите гледки на Земята, а климатът на повечето от тях позволява да бъдат посещавани почти целогодишно. Въпреки настъпилата есен в България, в случай че сте настроени приключенски и искате да посетите някой остров (и имате възможността да го направите), то може би нашата класация на най-екзотичните места по света ще ви заинтригува. Ето ги и тях:

1. Остров Аруба

Аруба е остров, разположен в Карибско море, край северното крайбрежие на Венецуела. Островът е част от островната група Малки Антили. Местното население се състои основно от антилци, които са потомци на негри-роби, смесени с нидерландци, испанци и др. Тук се говорят много езици – английски, холандски, испански, а също и местен креолски език. Любопитен факт е, че Аруба е бивша Холандска колония. Мястото е едно от най-добрите за гмуркане на Карибите,а интересните и екзотични животински видове определено привличат вниманието на туристите – розовото фламинго и игуаната са само част от тях (месото от игуана се счита за голям местен деликатес). В случай че посетите Аруба през Февруари ще можете да видите един от най-пищните карнавали в света, съперничещ дори на този в Рио де Жанейро.

5 от най-екзотичните дестинации на Земята (ІІ част)

2. Сейшелските острови

Сейшелските острови се намират в западната част на Индийския океан и са известни с девствената си природа и чистите плажове. Най-големите острови от групата на Сейшелите са скалисти (което им придава изключително красив вид), а по-малките – коралови. Населението тук е смесица от различни етнически групи, като най-голяма част са сейшелци, но има и индийци, малгаши, англичани и китайци. Официалният език на Сейшелите е сейшелски креол, който е съставен на основата на френския, като други говорими езици са английски и френски. Главният остров тук се нарича Махе (на него се намира столицата Виктория) и впечатлява с резерватите, където могат да бъдат видени различни екзотични видове растения ,сред които хищни растения, орхидеи,както и едно уникално природно чудо – дърво-медуза.

5 от най-екзотичните дестинации на Земята (ІІ част)

3. Филипини

Тази страна е разположена в Югоизточна Азия и се състои от 1 107 острова, като около 700 от тях са обитаеми. Най-големите сред тях са Лусон, Минданао, Палаван и Миндоро. На остров Палаван се намира един от най-популярните плажове в Филипините – Ел Нидо, който привлича внимание с непокътнатата от човешка ръка природа и с интересните животински видове. На острова има около 50 бели пясъчни плажа,няколко вида гори, а що се отнася до фауната, тук могат да бъдат видени около 1000 различни вида риби, а също и 100 вида корали. Делфините, обитаващи водите тук, са гледка, която човек трудно може да забрави.

Филипините са бивша испанска колония, поради което в страната е разпространен католицизма.

5 от най-екзотичните дестинации на Земята (ІІ част)

 

4. Барбадос

Барбадос е част от островната група Малки Антили, като разположението му е в Атлантическия океан, на 100 км. източно от Подветрените острови и Карибско море. Ако трябва да уточним местоположението на острова – той е на 13° с.ш. от екватора. Местното население се състои предимно от барбадосци, които са потомци на чернокожи роби и мулати. Барбадос принадлежи към британската общност, като държавен глава на страната е кралицата на Англия. Островът е интересен със своите коралови рифове, които го обграждат, като западното крайбрежие е известно с красивите си плажове от бял пясък. Дъждовният период , който продължава от юни до ноември не е препоръчителен за туризъм, тъй като често по това време тук бушуват тропически бури и урагани. Любопитен факт е, че именно тук са родени някои от най-известните играчи на крикет (поради английското влияние крикетът е популярен спорт в Барбадос), като сър Гарфийлд Собърс и Франк Уоръл. Освен това Барбадос е родно място и на една световноизвестна певица, а именно – Риана.

5 от най-екзотичните дестинации на Земята (ІІ част)

5. ЮАР

Южноафриканската република е държава, намираща се в най-южната част на континента Африка, като има излаз, както на Атлантическия, така и на Индийския океан. Страната е известна с това, че обединява  различни култури – 11 от говоримите езици тук са признати за официални, като английският също е сред тях. Туризмът е добре развит и е едно от нещата, които носят най-много приходи на страната. Ето и кои са основните туристически дестинации в ЮАР: Сън Сити; Национален парк “Крюгер”; град Кейптаун; град Йоханесбург; Драконовите планини.

Въпреки че не е островна държава, ЮАР е не по-малко интересна и екзотична, и със сигурност ще ви очарова.

5 от най-екзотичните дестинации на Земята (ІІ част)