5 причини да посетиш Италия (част 1)

  • 5 причини да посетиш Италия (част 1)
    5 причини да посетиш Италия (част 1)

Италия е една от най-атрактивните туристически дестинации в цяла Европа. 

Ако все още не сте я посетили, вижте в следващите редове някои от причините това да е следващата страна, която да посетите.  

1. Архитектурата 

Където и да отидете в Италия, ще станете видите уникална нова и стара архитектура. Най-известните стари сгради са на Колизеума в Рим и Наклонената кула в Пиза. Страната притежава богата история, която виждаме в Рим, Милано и Генуа. Старата архитектура обаче е изкусно съчетана с вдъхновяваща модерна архитектура, това определено си заслужава да се види. По време на почивката си в Италия отделете достатъчно време, за да се запознаете с местната архитектура и изкуство. 

2. Планинската верига Доломити   

Италия е популярна алтернатива на близките ски курорти в Австрия и Швейцария. Доломитите предлагат много повече от големи наклони. Там ви очаква пухкав сняг, както и буйна зеленина и обширни долини от друга. Това е прекрасно място както зазимни спортове, така и за преходи. 

3. Местната кухня

Няма съмнение, че италианската кухня е сред най-популярните и обичани по света. Можете да опитате италиански специалитет във почти всяко кътче насвета, но автентичният вкус и атмосфера ще усетите само в Италия. Популярните рецепти като паста Болонезе се различават дори и от село на село. На север италианската кухня е повлияна от френската, а на юг от средиземноморската с гръцки и испански привкус. 

4. Романтични места

Когато става въпрос за романтика, няма как да не отдадем дължимото на Италия. Дали ще изберете красивата Венеция релаксираща почивка в уединена хижа край езерото Комо, няма как да съркате. При всички случаи ще останете доволни и заредени с позитивни емоции.  

5. Слънчеви празници 

Вероятно смятате, че екзотичните и слънчеви дестинации в Средиземно море и околностите са по-приемливи от Соренто и Сардиния, но грешите, тъй като тези две дестинации се радват също толкова на слънце и топлина и същевременно не са толкова препълнени с туристи.