5 странни неща, забранени в различни страни (част 2)

  • 5 странни неща, забранени в различни страни (част 2)
    5 странни неща, забранени в различни страни (част 2)

Съществуват какви ли не странни закони в сразлични кътчета на света.

Днес сме ви подготвили няколко действия, които могат да ви донесат глоба на различни места в света.  

1. Камуфлажните дрехи горнищата на бански в Барбадос

Когато отидете в Барбадос, забавете за всички дрехи, които наподобяват на военно облекло. Дори децата не могар да носят камуфлаж, тъй като подобен акт се счита за обида към военните. Такива дрехи са забранени и на други места в Карибско море, в части от Южна Америка и Африка, като например в Ямайка, Гренада, Доминика и Сейнт Лусия. Към забраната се включват всякакви дрехи, раници, портфейли и т. н. Освен това в Барбадос е забранено и да сте на плажа без горнище – добре е да го имате предвид. 

2. Вдигане на шум в Петролия, Канада

Петролия, Канада, е едно място, където очевидно мразят шума. Според местните закони по никое време на денонощието не можете да си свиркате, да крещите и да пеете, тъй като този начин вие пречите на останалите хора. 

3. Пясъчните замъци в Ераклеа, Италия

Преди няколко години кметът на Ераклеа (градче в близост до Венеция) решава да забрани пясъчните замъци и игрите с надуваеми топки, защото те пречат на хората да си почиват и да слушат шума на морето. 

4. Селфита в Обединените арабски емирства (ОАЕ)

В ОАЕ не се гледа с добро око, ако снимате местните жители. Затова, ако ще си правите селфи, гледайте то да включва само вас. На религиозните места също не е много разумно да си правите селфита. 

5. Найлоновите пликове в Кения

 

Найлоновите пликчета са вредни за околната среда, затова държавите по света се опитват да намалят тяхната употреба. В Кения обаче носенето, произвеждането и разпространяването на найлонови пликчета може да ви докара глоба от 38 000 долара и 4 години затвор. Правят се изключение единствено за найлоновите пликове за медицински отпадъци и за тези в промишлеността. Затова когато ходите на пазар в Кения, ви препоръчваме да си вземете си хартиена торба.