5 здравословни храни, които да вземете на път

  • 5 здравословни храни, които да вземете на път
    5 здравословни храни, които да вземете на път

Всеки обича да похапва нещо по време на път, но за съжаление повечето от нас се спират на не особено здравословни храни. 

Затова сме ви подбрали 5 варианта, които със сигурност са по-добър избор от пакетирани полуфабрикати, пълни с оцветители и консерванти.

Ето ги и тях:

1. Ядки

Предлагаме ви да се спрете на микс от ядки, когато ви се дояде нещо солено и хрупкаво. Причината е, че те са богати на протеини, фибри и здравословни мазнини, и засищат бързо. Най-удобно е да вземете пакет, в който накуп са събрани различни видове ядки и сушени плодове. А ако искате изборът ви да е максимално полезен, спрете са на безсолни или сурови сортове.

2. Сандвичи

Разбира се най-вкусни и здравословни са тези, които сте си приготвили у дома. Съветваме ви да се спрете на черен хляб, свежи зеленчуци и още нещо, което е по вкуса ви.

3. Плодове

Те са една от най-подходящите храни за пътуване. Горските плодове и гроздето са много удобни за ядене с пръсти и на хапки. Сушените плодове пък са естествени мултивитамини и източник на жизненоважни хранителни вещества, засищат бързо и не се отразяват на фигурата. Ако сте любители на пресните плодове, спрете се на по-твърди, издръжливи и лесни за съхранение.

5 здравословни храни, които да вземете на път


4. Мюсли блокчета

За разлика от популярните шоколадови десерти, тези съдържат голямо количество протеини и фибри, без излишни захари. При това се предлагат във всевъзможни вкусове според индивидуалните ви предпочитания.

5. Черен шоколад

Ако не можете без шоколад, то по-добреда е с възможно най-висок процент съдържание на какао. Според проучванията той намалява нивото на стрес и на лош холестерол в организма, зарежда с енергия и е богат на антиоскиданти.