6 интересни факта за „Бурж Ал Араб” (част 2)

  • 6 интересни факта за „Бурж Ал Араб” (част 2)
    6 интересни факта за „Бурж Ал Араб” (част 2)

В следващите редове ще прочетете няколко дакта за „Бурж Ал Араб”, които най-вероятно не сте знаели досега.

Ето ги и тях:

1. Трансферът с кола или частен хеликоптер

„Бурдж ал-Араб” ви осигурява два вида транспорт до хотела. Ако сте избрали превоз, ще ви посрещнат на летището с бял “Rolls Royce” с личен шофьор. Интересен факт е, че това е единственият хотел със собствен парк от автомобили Rolls Royce. Можете да изберете да бъдете транспортирани и с частнен хеликоптер, който ще ви достави до специалната хеликоптерна площадка, разположена на покрива на хотела.

2. Апартаментите

Хотелът разполага с общо 202 стаи, всяка на 2 етажа, а някои от тях осигуряват панорамна гледка към острова и морето. Най-малкият апартамент е с размер на къща с 4 спални с площ от 170 кв. м, докато огромните Royal Suite покриват целия етаж и се обслужват от собствени асансьори. Някои апартаменти дори предлагат частни кина, два бара и огромни библиотеки.

3. Интериорът

Пищният интериор в хотела е вдъхновен от културата на Дубай и е богат и колоритен. Той включва златни полилеи, големи легла, покрити с качествени египетски памучни чаршафи, изработени по поръчка килими от Южна Африка и Индия Индия, резбовани дървени врати на местни майстори, красиви мозайки и картини, огромни джакузита, салони за хранене и офиси, оборудвани с Macbook или позлатен iPad.

4. Най-новите технологии

В „Бурж Ал Араб” много голяма част от нещата се случват с едно натискане на бутон. По такъв начин можете да завъртите леглото си в предпочитаната от вас позиция, да извикате скритите телевизионни екрани от бюрата и стените, да отворите или затворите вратите, завесите и затъмняващите щори, както и ви помага да общувате с иконом, ако имате нужда от нещо.

5. Свободно време

Услугите на хотела предлагат на гостите си разнообразни забавления. Там можете да се насладите на множество басейни (както вътрешни, така и външни), 9 ресторанта и бара, аквапарк, известният спа “Talise” с гледка към океана и частен плаж за гостите на хотела. Също така можете да си поръчате и романтична вечер в басейна за двама, за която персоналът на хотела ще организира плаващи свещи и розови листенца за вас.

6. Морски дарове направо от водата

 

„Бурж Ал Араб” е домакин на подводен ресторант, наречен “Al Mahara” (в превод – „черупка от стриди”). Входът на ресторанта представлява златист свод, наподобяващ подводница. В центъра седи гигантски аквариум, пълен с цветни корали и екзотични риби, включително акула. Просто си представете как се наслаждавате на вечерята си, докато акула небрежно плува около вас.