6 интересни факта за „Бурж Ал Араб” (част 1)

  • 6 интересни факта за „Бурж Ал Араб” (част 1)
    6 интересни факта за „Бурж Ал Араб” (част 1)

В следващите редове ще прочетете няколко дакта за „Бурж Ал Араб”, които най-вероятно не сте знаели досега.

 

Ето ги и тях:

1. Изкуственият остров

„Бурдж ал-Араб” е с формата на корабно платно и се свързва със сушата чрез частен мост. До него имат достъп само служителите на хотела и гостите. Самата сграда е висока повече от 300 м и се състои от 56 етажа. 230 бетонни колони поддържат цялата конструкция, която се простира на 40 метра под морското равнище, за да поддържа изкуствения остров на повърхността. Хотелът обаче е проектиран така, че сянката да не пречи на посетителите на плажа отдолу.

2. Злато и мрамор навсякъде

Подът и стените на хотела са изработени от специален мрамор Statuario. Интересен факт е, че това е същият тип мрамор, който Микеланджело използва, за да създаде своята статуя на Давид. Всичко вътре е направено или от 24-каратово злато или е инкрустирано с него – включително декорациите, мебелите и телевизорите – дори огледалото и арт рамките са украсени със злато. Освен това в един от ресторантите на хотела се намира най-големият таван от кристали Сваровски, който представлява Млечния път.

3. Личен иконом

Непосредствено след като се чекирате, „Бурдж ал-Араб” ви предоставя личен иконом. Той ви отвежда до вашия апартамент и ви развежда наоколо. Ако искате дори икономът ще разопакова багажа ви, след като пристигнете, и ще ги опакова отново, когато си тръгвате. Съотношението на персонала на „Бурдж ал-Араб” към гостите е 6: 1, така че никога няма да останете без надзор. Има икономи, които отговарят за това да ви достави слънчевите очила, да ви напръскат с вода, така че да останете освежени на плажа, да ви правят баня с мехурчета за допълнителен комфорт и да се грижат за домашните ви любимци, докато вие си почивате.  

4. Спалното бельо

За да осигури перфектен нощен сън, спалното бельо във всяка стая е направено от най-фините и редки материали в света. Освен това интересен факт е, че хотелът ви предлага 17 разновидности възглавници по поръчка, от които да избирате.

5. Колекция от парфюми във всяка стая

Ако нощувате в „Бурж Ал Араб” в апартамента ви ще ви очаква комплект от тоалетни принадлежности на Hermès от 14 части, за да можете да се поглезите със стил.

6. Клиниката за костенурки

„Бурдж ал-Араб” е дом на клиника за костенурки, проект за помощ и рехабилитация на болни и ранени морски костенурки. От старта си програмата повече от 1600 са спасени и върнати обратно в морето.