6 от най-цветните места на света

  • 6 от най-цветните места на света
    6 от най-цветните места на света

Пролетно ли ви е?

На нас да! Ето защо искаме да ви подарим малко от нашето добро настроение.

Събрали сме 6 от най-пъстрите места на света. Те са истинска експлозия от цветове. От природни образувания до архитектурни забележителности - цветовете са навсякъде. 

1. Езерото Петте цвята в Китай

Китай има много красиви и пъстри пейзажи, но едни от най-цветните се намира слънчевата долина Цзючжайгоу в Съчуан. Известна е и като Долината на езерата и водопадите. Цветовете на водата в езерото се променят от жълто, през диамантено синьо до тъмно зелено. Интересно е, че само това езеро в района не замръзва през зимата, докато всички съседни се покриват с лед. 

6 от най-цветните места на света
Снимка: Aneo/Flickr

2. Каньонът на антилопата, Аризона

Това е едно от цветните съкровища на Северна Америка. Намира се в северната част на Аризона. Когато светлината прониква в скалните пукнатини, извивки и форми всичко се обагря в червено, синьо, жълто, лилаво, бежово. Каньорът се превръща в истинска палитра от цветове. Ако ви се струва познат, сигурно сте го виждали на десктопа си.

6 от най-цветните места на света

3. Фестивалът на цветовете в Индия

Какво по-цветно място от това? Няма как да го подминем. Фестивалът Холи (Холика Дахан) се празнува от индусите в чест на плодородието на земята. Те се поръсват едни други с разноцветни прахове или оцветена вода. Настроение и забавлението са гарантирани!

6 от най-цветните места на света
Снимка: supratik chakraborty/Flickr

4. Летящият гейзер в Невада

Геотермалният гейзер се е образувал вследствие от човешка дейност в близост до Пустинята на черните скали. Водата буквално лети на пет метра във въздуха и се обагря в красиви ярки цветове каато превръща целия пейзаж в картина.

6 от най-цветните места на света
Снимка: PROKen Lund/Flickr

5. Бо-Каап, Кейптаун, ЮАР

Цветният квартал, по-известен като Малай, се намира близо до централната част на Кейптаун. Ярко боядисаните фасади на къщите се редят покрай калдъръмени улички. Тук можете да видите много музеи и светилища, представящи живота на ранните мюсюлмани, живели в този район. 

6 от най-цветните места на света
Снимка: Philipp Alexander/Flickr


6. Парк Хитачи, Япония

Паркът се намира на брега на Тихия океан. Хълмове и поляни с цветя и красиви растения се разстилат върху площ от 3,5 хектара. Лавандула, рози, лалета, черешови дървета и още пъстри килими от цветя предлага паркът. Алеите се вият и кръстосват, докато стигнат до хълма Михараши но Ока, откъдето можете да погледате безкрайния океан.

6 от най-цветните места на света
Снимка: t.kunikuni/Flickr