6 причини защо си заслужава да посетите Санторини

  • 6 причини защо си заслужава да посетите Санторини
    6 причини защо си заслужава да посетите Санторини

Санторини е една от най-популярните дестинации в Гърция и определено има защо да я посетите. Ако обичате красивите гледки, невероятната архитектура и вкусната храна, то Санторини е точно като за вас.

Но за всички останали гръцкият остров е перфектното място за почивка. Често островът бива предпочитана дестинация за меден месец или романтична почивка – в частност селцето Имеровигли, от което се разкрива една от най-невероятните гледки в Санторини. Ето и няколко причини, поради които наистина си заслужава да го посетите:

1. Красиви пейзажи и качествено вино

Санторини е мястото, където можете да се насладите една красива гледка в комбинация с чаша вино в ръка. Островът е известна дестинация сред любителите на древната напитка, защото комбинацията от вулканична почва и средиземноморски климат придава специфична нотка на виното, произвеждано там. Затова ви препоръчваме да посетите някоя от прочутите винарни. 

2. Страхотните пътечки 

На остров Санторини ви очакват множество прекрасни виещи се пътечки. Един от най-известните маршрути включва живописния път от Фира (столицата на Санторини) до Оя. Маршрутът преминава през няколко църкви и главната улица на Фира, която разкрива гледка към Егейско море и вулкана, като крайната точка е замъкът в Оя, от който се разкриват невероятни залези. 

3. Прекрасните плажове и места за плуване

Въпреки че най-силната страна Санторини не са плажове, той разполага с няколко много красиви плажни ивици. Камари и Периса са прочути със своя черен пясък и чисти води, като на втория ще откриете и легендарната скала, която сякаш свети в тъмното. Друга популярна забележителност сред туристите е Червеният плаж, който е известен с вулканичния си пясък, като комбинацията от червеният плаж и синьо-зелените води е приказна. Заливът Амуди пък е прекрасно място за плуване и гмуркане. А скалите, които го обграждат, са перфектното място, откъдето да гледате залези. 

4. Древните руини 

През 1646 г. пр. н. е. едно от най-големите вулканични изригвания скрива под тонове пепел останките на хиляди души, живеещи на острова. Днес посетителите могат да се разходят из разкопките и да надникнат в миналото. 

5. Естествените горещи извори 

Вулканичното изригване е образувало малки островчета от черна лава, на които можете да откриете терапевтични горещи извори. Препоръчваме ви да посетите заливът Неа Камени, който е известен със своята жълтеникава сярна вода.