6 съвета за спестовно пътуване в скъпи дестинации (част 2)

  • 6 съвета за спестовно пътуване в скъпи дестинации (част 2)
    6 съвета за спестовно пътуване в скъпи дестинации (част 2)

Може да бъде трудно и понякога отблъскващо да посетите дестинации, които са известни с това, че са скъпи.

Но обикновено има начин да посетите повечето места с малък бюджет и без екскурзията да повлияе значително на банковата си сметка. По-долу ще намерите различни съвети за евтино пътуване до скъпи дестинации и въпреки че няма да имате най-луксозното пътуването, вие все пак ще посетите така желаната от вас дестинация.

Ето още няколко полезни трика:

1. Яжте на заведения за хранене

Ако все пак искате да се храните навън, но също така искате да спестите пари, като избягвате ресторанти, тогава се отправете към будки за храна. Често можете да намерите и евтини места за хранене в молове и търговски центрове.Обикновено те предлагат много възможности за хранене на достъпни цени.

2. Посетете безплатни атракции

Туристическите атракции могат да бъдат голям разход при пътуване. Хубавото е, че повечето дестинации имат безплатни неща за вършене. Като безплатни пешеходни обиколки, понякога безплатни музеи и галерии. Който търси – намира, така че си направете предварително проучване.

3. Купете градска карта

Ако искате да посетите не само безплатните атракции и искате да видите повече от дадена дестинация, тогава помислете за закупуване на градска карта. Те ще ви осигурят пътуване с градски транспорт, както и големи намаления за множество забележителности. Струва си да се отбележи, че тези карти си струват парите само ако правите много по време на посещението си, така че си направете сметка колко бихте похарчили без него, преди да закупите.

4. Работа по дестинацията

Друг начин да направите евтино посещението на скъпа дестинация е да работите там. Това може да е чрез доброволчество, като например чрез Workaway, или намиране на сезонна работа като в бар / ресторант и т.н.

5. Пийте вода от обществените чешми и вземете бутилка

Винаги когато пътувате, и особено ако много се разхождате и навън, е добре да носите вода. Евтин начин това да се случи е да вземете със себе си собствена бутилка. Разбира се, винаги проверявайте дали водата от чешмата е безопасна за пиене, преди да го направите. Най-добре е за това да се посъветвате с някой местен.

6. Ходете пеша или наемете колело

В много градове (особено в Европа) е възможно да се ходите пеша почти навсякъде, разглеждайки интересни забележителности (най-вече тези, ситуирани в централните части на града). Това може да не е най-добрият начин за придвижване, ако имате ограничено време, а освен това постоянно ходене може да бъде изморително, но определено ще ви спести малко пари в обществения транспорт. Да си наемете колело пък би било интересно, забавно и не особено скъпо удоволствие.