7 безплатни неща, които предлагат хотелите (част 1)

  • 7 безплатни неща, които предлагат хотелите (част 1)
    7 безплатни неща, които предлагат хотелите (част 1)

Някои от по-скъпите и луксозни хотели предлагат безплатно вещи, които можете съвсем спокойно да си вземете вкъщи, ако искате, след края на престоя си. 

Ето и някои от тях:

1. Сапун, шампоан и балсам 

Вещи като мини бутилки с шампоан, балсам, душ гел и миниатюрни сапуни за ръце са класика. Няма нищо лошо в това да ги вземете със себе си. Малките им размери са идеални за пътуващите и могат да се пренасят без ограничения в ръчния ви багаж по време на полета. Към този комплект могат да се добавят и дезодоранти и да, те също могат да се вземат безплатно. 

2. Лосиони и кремове

Вашият хотел може да ви предостави и малки бутилки лосиони за тяло или кремове за ръце. Чувствайте се свободни да ги вземете със себе си. Можете да ги държите в чантата си и да ги използвате, когато кожата ви е суха. 

3. Паста за зъби, вода за уста и четки за зъби

Дори и да сте донесли собствени принадлежности за грижа за устната кухина, няма да навреди да вземете допълнителна паста за зъби или вода за уста, предоставена от вашия хотел. Четките за зъби, които предоставят, обикновено също се предлагат в размери за пътуване, така че е хубаво да ги вземете с вас. Може да ги използвате при следващото си пътуване или просто да ги поставите в чантата си за някаква ситуация, в която трябва да освежите дъха си. 

4. Самобръсначки и кремове за бръснене

Дори да притежавате електрическа самобръсначка, това не означава, че не можете да се възползвате от безплатната за еднократна употреба, която персоналът на хотела е оставил за вас. Ако забравите да заредите електрическата си самобръсначка, тогава тази от хотела ще ви бъде полезна. Кремът за бръснене обикновено идва заедно с нея, така че не забравяйте и за това.

5. Комплект за шиене

Колкото и странно да звучи, някои хотели предлагат комплекти за шиене и те са спасителни за много пътници. Обикновено се предлагат в компактни размери, което ги прави идеални за носене в багажа ви. Ако не сте сигурни, винаги можете да попитате персонала на хотела дали имате право да го вземете и обикновено те нямат нищо против.

6. Комплект за почистване на обувки

Това е още един много полезен предмет за много пътешественици, който понякога може да се намери в хотелските стаи. Ако нямате такъв, можете да го поискате на рецепцията на хотела. Повечето хотели предоставят на своите гости гъби за обувки, кърпички или дори цели комплекти, които те могат да запазят.

7. Обувалка

В някои хотели дори обувалката е включена в сметката и тя може бъде взета от гостите. Ако не намерите такава в стаята си, винаги можете да попитате рецепциониста си дали може да ви предостави.