7 безплатни неща, които предлагат хотелите (част 2)

  • 7 безплатни неща, които предлагат хотелите (част 2)
    7 безплатни неща, които предлагат хотелите (част 2)

Някои от по-скъпите и луксозни хотели предлагат безплатно вещи, които можете съвсем спокойно да си вземете вкъщи, ако искате, след края на престоя си. 

Ето и някои от тях:

1. Гребени и четки за коса

Някои хотели поставят четки за коса и гребени за еднократна употреба в стаите за своите гости. След като си тръгнете, използваните се изхвърлят. Така че можете да изберете да запазите тези безплатни вещи за себе си и за бъдещите си пътувания!

2. Писалки, моливи и пликове

Хотелите нямат нищо против, ако вземете техните канцеларски материали. Те носят логото на хотела върху тях и могат да служат като добра реклама, докато за вас, тези материали са безплатни и удобни. И така, всички са доволни накрая.

3. Кафе, чай и захар

Можете да намерите торбички с кафе и чай в почти всяка хотелска стая. Те могат да бъдат взети от гостите. По-късно можете да им се насладите у дома, спомняйки си добрата хотелска услуга.

4. Чаши

Обикновено не можете да вземете съдове от вашата хотелска стая, но ако наистина ги искате, можете да попитате на рецепцията дали можете да запазите чашата си. Обикновено няма да имат нищо против. И след като бъде одобрено от персонала, това означава, че не крадете нищо.

5. Бутилирана вода

Трябва да сте сигурни, че бутилираната вода не е част от минибара. Посъветвайте се първо с персонала на хотела си и ако не е, това означава, че можете да я вземете безплатно.

6. Халати и чехли

В по-евтините хотели не е позволено халатите да се взимат вкъщи. Ако се опитате да ги вземете, ще ви таксуват. Но в някои по-скъпи хотели халатите са включени в цената на стаята ви. Някои от хотелите могат дори да бродират вашите инициали или логото на хотела върху тях. Това означава, че те са ваши и само ваши и вие сте свободни да ги вземете със себе си. Обикновено чехлите, които се предоставят от хотелите, са за еднократна употреба. Ако оставите тези използвани чехли в стаята си, те ще се изхвърлят, след като напуснете. Така че няма никакъв проблем да ги вземете у дома. Това обаче се отнася само за по-евтините за еднократна употреба. В по-скъпите хотели понякога използват скъпи чехли, които почистват и хигиенизират, след като гостите напуснат и те не могат да бъдат взети.

7. Чадъри

 

Можете да получите чадъри на рецепцията на някои хотели. Въпреки че обикновено не могат да се взимат, можете да говорите с рецепционистката и да попитате дали можете да получите такъв. Понякога нямат нищо против. В крайна сметка чадърите също носят логото на хотела върху тях и могат да служат като добра реклама