7 британски дестинации за по питие това лято

  • 7 британски дестинации за по питие това лято
    7 британски дестинации за по питие това лято

Ако през лятото на 2015 г. се окажете по някаква причина в Обединеното кралство, ще забележите, че през летния сезон там ври и кипи от предложения за добро изкарване, дори повече от обикновено.

Възможностите да изпиете едно питие са повече от разнообразни, защото има всякакви предложения - от традиционни кръчми, през кораби-барове до заведения с огромни дворове, където всъщност се случват нещата. Вижте кои са едни от най-добрите възможности да си изкарате добре с чаша в ръка през лятото във Великобритания.

1. Кино на открито

Лондон

След залез слънце в английската столица ще имате възможност да гледате кино на открито, докато пийвате. Интересното е, че екраните ще бъдат поставяни на различни места в Лондон на поп-ъп принцип и през цялото лято. Селекцията от филмите ще е доста разнообразна, а в близост до тях ще има възможност за закупуване на напитки и храна.

Освен това, през лятото на 2015 г. ще има и бонус схема за лоялните киномани. За всеки десет паунда за закупени билети, получавате един гратис. Тоест, ако сте гледали десет филма, следващият ще е безплатен. 

2. Градина на покрива

Лондон

Kensington Roof Gardens в Западен Лондон е на малко разстояние от Хайд Парк. Тропическият оазис е отворен за всички, но може да бъде нает и за частни партита. На терасата му има коктейл бар, ресторант и клуб, а мястотo е така скрито, че едва се вижда от улицата.

Концепцията за заведението е на сър Ричард Брансън, който притежава Градините от 1981 г. Те са разделени на три части – Испанска градина с фонтани, пътеки с асми и палми; Тюдорова част със скрити ъгли, арки и висящи глицинии; и Английска дървена градина с езерце, в което има патици и четири птици фламинго.

3. Замъкът Татършал

Лондон

Това всъщност е бил параход, който е превърнат в плаващ бар и ресторант. Tattershall Castle се движи по река Темза и туристите могат да видят забележителности като Биг Бен и Парламента отблизо, докато похапват вкусна храна и отпиват от любимото си питие.

4. Мейсън Армс

Девън

Тази кръчма от 13-и век е известна с отличната си храна и дългия списък с вина, от който можете да поръчате, докато седите на просторната тераса. The Masons Arms се намира в селцето Ноустоун, на около километър и половина от бреговата ивица. Името на кръчмата идва от истинските каменоделци, които са работили там.

5. Хан Тай Кок

Северен Уелс

Тази малка кръчма, която гледа към Ирландско море, има имиджа на един от най-добрите плажни барове в света, по-добър дори от австралийски и американски заведения. Ty Coch Inn се намира на плажа на Портдинлаен на полуостров Лин в Уелс. През 2013 г. това заведение беше обявено за третия най-добър плажен бар на Земята, заедно с ямайския бар Пеликан и берлинския Бадешиф.

6. Кафене Ривър Екс (River Exe)

Ексмаут

Този плаващ ресторант е достъпен с водно такси. River Exe е отворен от 11:30 на обяд до 11 вечерта и приема посетители, независимо от времето, защото има и вътрешни помещения.

7. Трите сестри

Единбург

В The Three Sisters се гледат спортни събития и се правят партита покрай фестивала на храната в града. В The Three Sisters има три различни нива на барове и дансинги, а купонът се прехвърля и в огромния двор извън заведението.