7 интересни игри, с които да разнообразите децата

  • 7 интересни игри, с които да разнообразите децата
    7 интересни игри, с които да разнообразите децата

Продължителното стоене у дома, заедно с децата, на моменти може да се превърне в истинско изпитание за нервите.

За щастие има начин да пренасочите енергията им в нещо забавно и полезно. Такова нещо може да бъде някоя интересна нова игра, например. Вижте нашите предложения за няколко такива игри, които със сигурност ще събудят детския интерес, а на вас ще позволят да си поемете глътка въздух:

1. Къмпинг

Можете да направите палатка в някоя от стаите, като използвате одеяло и няколко стола (в случай че не разполагате с детска палатка). За да създадете по-голям уют, постелете килимче и добавете няколко възглавнички. Така обособено пространство за игра ще предразположи детето да  развихри въображението си.

2. Супер шпиони

За тази игра ще ви трябва кълбо прежда, както и някаква опора, през която да преминава конеца. Можете да използвате отново столове, или други подходящи предмети от бита. Създайте препятствия от прежда, които децата да преминат, като целта е да не докосват конеца. За още по-интересно, можете да вържете малки звънчета – така ще чувате всеки път, когато някой се докосне до препятствието.

7 интересни игри, с които да разнообразите децата

3. На лов!

За тази игра са необходими поне 2 деца, а също и някаква пръчица (може да е от сладолед), както и конец, и кламер. Ще ви трябват и магнитни букви и цифри (за хладилник). След като въдиците са готови (използвайте първите 3 компонента), може да се пристъпи към същинската част на играта. Сложете магнитчетата в купа и нека децата започнат да ги вадят. Целта е след като купата се изпразни, всяко дете да преброи колко магнитчета е извадило, и така да се определи победителя.

4. Дама

Дама може да се играе и в закрити пространства. За целта ще ви е необходимо килимче, което ако сте сръчни в шиенето, бихте могли сами да изработите. Ако пък не, ще се наложи да изберете килимче с подходящ размер и да очертаете с цветно тиксо квадратите и цифрите. Тази игра, макар и добре позната, си остава любима на децата.

5. Оригами

Това занимание не е предназначено специално за деца, но със сигурност ще ги заинтригува. Ако пък и вие проявявате интерес към изкуството от хартия, не се колебайте да си организирате един домашен кръжок по оригами. В случай че сте начинаещи, бихте могли да изгледате някой от многото клипове в интернет, които показват нагледно как се прави котка, жерав, жаба и т.н. (децата ще се зарадват особено много на животните)

7 интересни игри, с които да разнообразите децата

6. Можеш ли да уцелиш?

За тази игра можете да използвате хартиени чинии , останали от детски рожден ден и празна ролка от домакинска хартия. Залепете ролката за една от чиниите, така че да стои изправена върху нея. След това изрежете средата на останалите чинии и ги оцветете в ярки цветове. Целта на играта е детето да успее да наниже чиниите на ролката, като ги подхвърля от известна дистанция.

7. Къщичка за птици

Настъпилата пролет е подходящо време да се направи хранилка за птички. За целта ще ви е необходима кутия от мляко или сок, няколко копчета и клечки, а също и лепило. Изрежете вратичка от едната страна на кутията, след което изсипете вътре семена. За по-интересно декорирайте с копчета кутията, а за да прилича на истинска къщичка можете да залепите клечките в горната и част, така че да наподобяват покрив. Нека детето ви асистира при изработката – това със сигурност ще е едно интересно преживяване за него.