7 прекрасни за всички пътешественици функции на Google Maps

  • 7 прекрасни за всички пътешественици функции на Google Maps
    7 прекрасни за всички пътешественици функции на Google Maps

Google Maps е фантастичен инструмент за пътуващите и предоставя куп предимства, за да улесни пътешествията ви.

По-долу ще намерите някои от причините, поради които трябва да използвате Google Maps, когато пътувате.

1. Изчерпателнa информация

Като начало картите са изключително изчерпателни и ще намерите почти всяка дестинация, път и квартал от цял свят. Появата на нови имения и квартали понякога отнема малко повече време, но като цяло картите са много точни и актуални. Освен това ще намерите повечето забележителности, атракции и бизнеси, включително ресторанти, магазини и хотели. 

2. Доверен източник на информация

Като продукт на Google можете да сте сигурни, че Google Maps е надежден и се актуализира бързо. Те, разбира се, ви проследяват донякъде, но въз основа на предимствата, които предоставя услугата, но, ако предпочитате, можете да изключите някои от функциите за проследяване в настройките.

3. Можете да запазвате местоположения

Друга положителна страна на Google Maps е, че можете да запазвате местоположения и това ще се синхронизира между вашите устройства. Ако например запазите нещо на картата на работния си плот, то ще се появи в мобилната версия, ако през тях сте влезли с един акаунт в Google. Това ви позволява да проучите дестинацията си преди пътуването, така че да можете да увеличите максимално времето си, за да видите и направите възможно най-много.

4. Офлайн карти

Офлайн картите вероятно е една от най-полезните функция на Google Maps, тъй като ви позволява да изтегляте  карти на различни населени места. След това можете да използвате тази изтеглена карта офлайн, без да имате включени мобилни данни. Мобилната функция е наличната и за IOS, и за Android.

5. Изглед от улицата

Изгледът на улицата е функция, която ви позволява да се оглеждате улицата панорамно. Това е достъпно за голям брой дестинации по целия свят и когато го използвате, можете да добиете представа за район или да опитате и да намерите къде трябва да отидете визуално, преди дори да пристигнете.

6. История на местоположенията

Ако сте влезли в Google Maps и сте активирали настройката си за запазване на историята на местоположенията, можете да видите всички места, които сте били на вашата хронология. За тези, които обичат да пътуват, това е доста готина функция. Можете също така да бъдете по-конкретни и да търсите по дата на вашата хронология. 

7. Информация за шофиране

Ако планирате да шофирате, когато пътувате, можете да използвате Google Maps, за да намерите маршрута си, а също и да видите какви са условията на движение.