8 причини да посетите Доминикана

  • 8 причини да посетите Доминикана
    8 причини да посетите Доминикана

От известно време ви се иска да посетите някоя екзотична дестинация, която в същото време да не е прекалено експолатирана от туристи... Досещали ли сте се за Доминакана?

Остров Испаньола (върху който е разположена страната) е не по-малко интересен от Хаваите или от Сейшелите и за да ви убедим в това, сме ви приготвили цял куп причини да посетите Доминиканската република:

1. Перфектните плажове

42971

... които са едно от основните условия, необходими за перфектната почивка. Независимо дали предпочитате удобството на ол-инклузив курортите или пък си падате по уединените кейове, където можете да релаксирате далеч от хорския шум и да се гмуркате подводно, ще намерите точното за вас място някъде по обширното крайбрежие. Любителите на останалите водни спортове също няма да скучаят – по плажовете ще се натъкнете на изобилие от възможности за практикуване на любимия ви спорт.

42973

Предизвикателство: Някоя вечер седнете на плажа с компанията или с любимия човек и си пуснете любимата част на Карибски пирати. Кое място би било по-подходящо от бряг, по който се разливат вълните на Карибско море?!

42969

2. Страстните латино ритми

Ако танцувате или някога сте танцували латино танци, преди да тръгнете към Доминикана се уверете, че в багажа ви присъстват танцувалните обувки. Ако пък не сте – не се заблуждавайте, че няма да ви се прииска да разклатите бедра в някоя гореща вечер. Палмовият тропически климат и латиноамериканската следа на острова са преносител на горещо танцувално настроение. Откога се каните да отслабнете? А чували ли сте, че латино танците са безпощаден унищожител на излишните килограми, а и много допринасят за стягането на тялото? Е, къде по-добре ще научите меренге, отколкото в неговата родина?

3. Столицата – Санто Доминиго

42967

Очарователни музеи, спокойни паркове, историческа архитектура, клубове, кафенета и казина са само част от местата, които да посетите в Санто Доминиго – град, основан от Балтомоле Колумб (брата на известния ни Христофор Колумб). Възможността да се отегчите е нулева.

А, забравихме да споменем, че в тази пъстра столица се намира и първата улица в Новия свят, строена от европейци...

Препоръка: Ако нямате възможност да бъдете тук за фестивала на меренге през лятото, то опитайта се да изместите визитата си за февруари, когато тук се разиграва пъстър карнавал.

4. Пико Дуарте – най-високата точка на Карибите...

Не само занимаващите се с плажни спортове, но и планинарите ще намерят своето място в Доминикана. Пико Дуарте – най-високата точка в Карибския регион, се намира в Централните Кордилери – прекрасна планинска верига в страната и популярна дестинация за туристи и алпинисти.

Полезна информация: Изкачването отнема между два и четири дни, в зависимост от това по кой път сте решили да поемете. Който и да изберете, когато стигнете до върха (надморска височина от 3098 m) фантастичната гледка към острова и чувството за вътрешно удовлетворение ще ви се отплатят за усилията.

5. ... и Лаго Енрикийо – най-ниската точка на Карибите

Не само най-ниската точка, но и най-голямото езеро на Карибите. За жалост то се намира в доста пуст и безплоден район заради тъврде ниската си надморска височина. Тъй като не разполага с излаз, водите му са солени.

Предложение: Организирайте си разходка с лодка до Исла Карибос – островче в средата на езерото, където ще се натъкнете на интересни произведения на древно скално изкуство. За нищо на света не забравяйте фотопарата! Със сигурност ще искате да си направите селфи в близост до някое от ятата розово фламинго на фона на синьо-зеленикавите води на Лаго Еникийо.

6. Еко приключения

Още едно доказателство, че в Доминикана наистина има „за всекиго по нещо“.

42968

Републиката разполага с огромно биоразнообразие от диви животни. Има всевъзможни начини да ги рагледате: на кон, пеша, чрез джип тур или като планински колоездач. Изборът е изцяло ваш, но ние ви препоръчваме да пробвате поне две от алтернативите.

42972

Предизвикателство: Ако сте жадни за голяма доза адреналин, то опитайте рафтинг по някоя от дивите реки или се спуснете на приключение измежду върховете на дърветата.

7. Карибската храна

Ориз и боб, месо, риба и разнообразие от тропически плодове... Ако комбинацията от карибска храна с латино нотки ви се струва изкушаваща, заповядайте в Доминикана!

42970

Успокоение за тези, на които не им се рискува с прекалено екзотична кухня: Страната предлага свои собствени версии на ястия, традиционни за народи, минавали през острова през вековете. Асортиментът е доста богат – от испанската паеля през близкоизточните киббе (kibbeh) и местните кипес (kipes) до западноафриканското (фуфу) fufu, известно тук като мангу (mangú).

Не се безпокойте – няма ястие, което да се върви със световноизвестния доминикански ром.

8. Разходката от кабинков лифт

Както вече се уверихте, Доминиканската република съчетава в себе си доста единствени за района на Карибите места и неща. Такъв е и кабинковия лифт от Пуерто Плата по северното крайбрежие на страната. Той ще ви отведе до връх Изабел де Торес, а пътешествието до него ви предлага зашеметяваща гледка.

Предупреждение: Докато „щракате“ главозамайващата панорама от върха, не пропускайте да се позавъртите във всички посоки, защото иначе рискувате да изпуснете копието на известната статуя в Рио де Жанейро.

 42975

Е, доказахме ли ви вече, че скоро трябва да стегнете куфарите и да отпрашите към Карибско море?

Вече ви се ходи в Доминикана? Вижте най-добрите оферти за пътуване до Доминикана!