9 острова в Гърция, предлагащи почивка за всеки тип туристи

  • 9 острова в Гърция, предлагащи почивка за всеки тип туристи
    9 острова в Гърция, предлагащи почивка за всеки тип туристи

На територията на Гърция има хиляди острови, така че независимо дали търсите място за релакс, романтична почивка или щури купони – можете да бъдете сигурни, че това е страната, в която със сигурност ще го намерите.

В следващите редове ще намерите най-подходящата островна дестинация за вашата почивка в Гърция. Ето ги и тях:

1. Санторини – за романтиците 

Остров Санторини може и да е претъпкан с туристи, но впечатляващите скали, приказните сгради и спиращите дъха гледки го правят идеална дестинация за всички романтици. Там можете да се отдадете на едно бягство с любмия ви човек, и да се насладите на море, превъзходно вино и незабравимите залези.

2. Иос – за купонджиите

Остров Иос е известен със своята бурна парти сцена. Почти на всяка крачка ще откриете барове и дискотеки.

3. Милос – за плажните маниаци 

Въпреки че из цяла Гърция има страхотни плажове, тези на остров Милос са разнообразни и красиви. На острова има около 80 плажа, на някои от тях ще откриете черен пясък, а на другите – интересни червени скали или скрити пещери.

4. Крит – за чревоугодниците 

Ако искате едно прекрасно кулинарно преживяване, насочете се към остров Крит. Там можете да опитате известните гръцки брускети дакос – сухар, подправен със свеж домат, крема сирене и зехтин. Крит е известен със свежата риба, сиренето, маслините и вината си. Там е перфектното място за тези, които искат да опитат множество вкусни ястия, приготвени с домашни продукти и местни подправки.

5. Икария – за любителите на природата

Любителите на природните красоти могат да открият почти всичко на остров Икария – гърсти гори, скрити плажове, високи скали и приказни заливи. Там можете да се разхождате, да се катерите или да карате колело по множество планински пътечки, които ще ви отведат до поля, ферми, езера и гори.

6. Наксос – за семейна почивка

Заради плитките си плажове остров Наксос е предпочитана дестинация за семейства с деца. Комбинацията от плажове и древни гръцки храмове ще ви гарантира, че и малки, и големи ще се забавляват.

7. Парос – за любителите на сърфа 

Времето на Парос обикновено е идеално за всички любители на уиндсърфа. Островът дори е домакин вече няколко години на Световната купа по уиндсърф.

8. Миконос – за шопинг маниаците 

Въпреки че Санторини също предлагат възможност за пазаруване в скъпи и първокласни магазини, на остров Миконос има много такива, които привличат почитателите на модата. Магазините обикновено са отворени до късно вечер, а през лятото има и много промоции. На остров Миконос ще откриете всичко – от скъпи брандове и ръчно направени дрехи до сувенири и евтини бижута.

9. Астипалея – за искащите да избягат

Астипалея не е толкова популярна туристическа дестинация, което я правя идеален избор за тези, които искат да избягат от тълпите. Там можете да се любувате на пристанището, криволичещата брегова линия или на планините. Но най-важното – ще можете да си отдъхнете.