9 причини да отидете на йога ритрийт

  • 9 причини да отидете на йога ритрийт
    9 причини да отидете на йога ритрийт

Независимо дали сте от хората, запалени по йога или от тези, които никога не са опитвали, сме днес сме ви подбрали 9 причини, които ще ви накарат да отидете на йога ритрийт.

Ето ги и тях:

1. Научете и развивайте йога

Да научиш нещо ново винаги е страхотно. Ако сте редовно практикуващ, най-вероятно ще подобрите практиката си, а ако не сте, това е идеална възможност да опитате нещо ново, което може да ви допадне. Най-хубавото е, че йогите и техните знания са вдъхновяващи. Когато отивате на йога ритрийт, не се нуждаете от нищо, освен от дисциплина и малко всеотдайност за ваше добро.

2. Страхотно средство за релаксация

Хората често се нуждаят от време за почивка след ваканция, но красотата на йога ритрийта е, че е предназначена предимно за дълбока умствена и физическа релаксация. Можете да се отдадете на билков масаж, йога терапия, терапия за детоксикация и други, които ще изчистят всички тези напрегнати идеи и елементи от тялото. В допълнение, духовната панорама на ашрама съживява ума и душата.

3. Изследвайте нови места

С йога ритрийтите идва възможността да изследвате нови места. Почти всички отстъпления включват местни забележителности и екскурзии, включително много повече развлекателни дейности. Ще можете да видите природната, културна и историческа красота на едно ново място. Често има възможности да останете малко по-дълго от продължителността на ритрийта и да се скитате около дестинацията, за да научите повече за това конкретно място.

4. Ще преживеете света по нов начин

В наши дни не е толкова лесно да погледнете света далеч от компютърните екрани, но йога ритрийта ви дава възможност да възприемате света, използвайки различна перспектива. Ще видите една по-широка и разнообразна „картина” на планетата, на която живеете.

5. Ще намерите приятелства за цял живот

Без значение дали сте придружени от приятели или семейство, най-вероятно ще създадете нови приятели. Може дори да срещнете някого за цял живот. Може да срещнете непознат, независимо дали в групата за отстъпление или по улиците на дестинацията, който ви влияе толкова дълбоко, че продължавате да създавате нерушима връзка. С други думи йогата подтиква към едно подхранващо социализиране.

6. Оценяване на семейството

Едно е сигурно – по време на йога ритрийта ще оцените дълбоко най-близките си, а именно – семейството. Органично ще подхраните връзката си с тях по здравословен начин, като същевременно ще станете по-отговорни и внимателни към отношенията си с тях.

7. Въздействие върху осъзнатостта

Йогата ще ви накара да се научите да живеете живота си с цел. Принуждава ви да разберете значението на всяка секунда и всяка минута. Най-вероятно ще станете все по-отговорен към себе си и другите човек.

8. Връзка с природата

Йога ритрийтите обикновено се организират на зашеметяващи места; в планината, близо до водопади или до плажовете. Очите ви не само ще станат свидетели на очарованието на природата, но и ще спечелят много причини да се влюбите в нея и да се сближите с естественото спокойствие – далеч от шума на градския живот. Йога ритрийтът е страхотна възможност да се обърнете към красотата на природата.

9. Позитивен ум

Йога не е физическо упражнение, а по-скоро философия на позитивността. По време на йога ритрийт, вие се научавате да живеете спокойно