Посетете шоколадовия музей в Барселона и се докоснете до най-голямата културно-вкусова институция в града.
Музеят на шоколада е истинска почит към едно от най-популярните сладки изкушения на земята. Любим заради неустоимия си вкус и полезните си свойства (ако се консумира правилно, разбира се), шоколадът е изкушение от векове насам.
В Барселона той е играл важна роля в гастрономическата култура и има исторически връзки с високото общество на града и благородническия живот. На войниците в бурбонските армии им е позволено "половин унция шоколад с половин килограм хляб" всеки ден за закуска.
Днес Шоколадовият музей е една от най-вълнуващите културни институции в града и привлича посетители от всички възрасти, любопитни да разберат повече за историята на тази пристрастяваща храна. В музея се намират редица машини, нови и стари, използвани в производството на шоколад. Там можете да видите как се произвежда шоколад - от какаови до шоколадови бонбони.
Има и шоколадови модели на някои от най-известните забележителности на града и произведения на изкуството, като Саграда Фамилия на Антони Гауди.
Един от най-приятните начини да посетите музея, е да вземете участие в семинар и да станете шоколатиери за един ден. През цялата година се организират курсове за специални събития като Коледа и Великден. Тогава можете да се почувствате като истински майстори на шоколада!
Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!