Ходили ви се до Швейцария? Ако да, вече имате още една причина да го направите. И тя е....
...розов шоколад! Сигурни сме, че любителите на сладкото изкушение са развълнували от тази новината, защото ние определено сме!
Това е четвъртият вид естествен шоколад и носи името Ruby ("рубин"). Той дори имаше и своята официална премиера в Шанхай, Китай. Така розовият шоколад се присъединява към редиците на белия, млечния и тъмния шоколад.
Той е направен от рубинени какаови зърна, на които се дължи розовият му нюанс. Има натурален плодов кисело-сладък аромат.
Създаването на розовия шоколад продължава 13 години в центровете за научноизследователска дейност на прозиводителя Barry Callebaut, базирани във Франция и Белгия. Университетът "Джейкъбс " в Бремен, Германия също си сътрудничи в разработването.
Създателите на шоколада са използвали процес, който отключва вкуса и цвета на рубинените зрънца. Производителят твърди, че в шоколада няма никакви оцветители, нито пък горски плодове, които да придават специфичния розов цвят. Какаовите зърна се произвеждат в Кот д'Ивоар, Еквадор и Бразилия.
Това е първият нов вид шоколад от 80 години насам - след откриването на белия шоколад през 30-те години на миналия век. Нека му се насладим!
Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!